L'arquebisbe Cañizares retira les seves paraules sobre "l'imperi gai" que hagin "pogut ferir i molestar"

Cañizares reclama que "deixin d'assetjar l'Església, persones i institucions d'Església, i que actuïn respectant la llibertat religiosa, base d'una democràcia"

El cardenal arquebisbe de València,  Antonio Cañizares, ha volgut tancar la polèmica generada per les seves declaracions recents sobre els homosexuals. Cañizares alertava en una homilia sobre el perill contra la família cristiana per part "de dirigents polítics ajudats per altres poders, com l'imperi gai i certes ideologies feministes". A través d'una carta adreçada a la diòcesi, Cañizares ha dit que retirava "aquelles paraules de la meva homilia, com si no haguessin estat dites, que hagin pogut ferir o molestar algunes persones, i perdono molt sincerament els qui m'han ofès" per haver-les dit.

L'arquebisbe ha demanat, però, al president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i al síndic de Compromís, Fran Ferri, que rectifiquin les seves declaracions en què censuraven les seves declaracions en una sessió de les Corts Valencianes "per respecte a vosaltres i per justícia envers l'Església, que no pot ser tractada així". " Els demano, a més, que deixin d'assetjar l'Església, persones i institucions d'Església, i que actuïn respectant la llibertat religiosa, base d'una democràcia. Prego per ells i els perdono, no saben el que fan", assenyala.

L'arquebisbe considera que va ser sotmès a un judici, sense ser escoltat i sense defensa i va ser condemnar des dels prejudicis i lectures esbiaixades. "Van convertir les Corts en un tribunal popular, de tan mals records històrics", ha considerat, assenyalant que Puig i Ferri "es van permetre uns judicis sobre la meva persona veritablement infamants, falsos i calumniosos que incitaven a l'odi, i arrencaven l'aplaudiment dels seus companys d'ideologia que van ratificar aplaudint la ignomínia que estava esdevenint en la seva presència".

Cañizares afegeix que va ser insultat greument, acusat de ser "gens cristià" i que li va fer mal particularment "que se m'acusés d'incitar a l'odi contra homosexuals i lesbianes, als quals estimo, els valoro en la seva dignitat que els correspon com a persones, i em mereixen el màxim respecte".

Així mateix, recorda com fa uns mesos va ser acusat de  xenòfob i d'incitar a l’odi contra refugiats procedents de països àrabs. "Casualitat, pura coincidència, o pla i estratègia preestablerts? Els destorbo, els sóc molest, i volen acabar amb mi?", es pregunta.

" Ni sóc homòfob, ni xenòfob, ni sexista: Déu me'n guard! Estic d'acord amb tots i no excloc ningú perquè crec fermament en el Senyor", manifesta, tot assenyalant que creu que "tots són fills de Déu, estimats per Déu, germans, i així ho predico constantment".

L'arquebisbe es mostra dolgut pels seus diocesans i pel poble valencià i sent "que sigui tractat d'aquesta manera com se'm va tractar a la seu de les Corts, on resideix la representació de tots vosaltres, i del poble valencià".