El grup Los Chicos del Maíz s'acomiadarà dels escenaris cantant al Festivern la nit de Cap d'Any

El festival, que se celebra entre el 29 i el 31 de desembre a Tavernes de la Valldigna, programa la seva edició més potent amb l'actuació de 35 bandes

Després d'11 edicions, el festival de música Festivern s'ha convertit en una reeixida proposta d'oci entre molts joves que decideixen passar els últims dies de l'any entre concerts. Per a aquesta 12a edició els organitzadors del festival d'hivern de les comarques centrals valencianes han programat l'actuació de 35 bandes i formacions en el que consideren que constitueix "el cartell més potent dels seus 12 anys d'història".

Així, per l'escenari que s'instal·larà del 29 al 31 de desembre a Tavernes de la Valldigna, a la comarca de la Safor, hi passaran molts dels grups punters de l'escena musical valenciana. Amb tot, aquesta edició tindrà com a principal al·licient l'actuació de Los Chicos del Maíz que, després d'anunciar fa mesos que posaven fi a la seva aventura musical, han triat l'envelat del Festivern per diu adéu de manera definitiva als escenaris. D'aquesta manera els valencians segueixen el mateix camí d'Obrint Pas i La Gossa Sorda, que també van fer els seus últims concerts al Festivern els anys 2013 i 2015, respectivament.

Compartiran nit i escenari amb Los Chicos del Maíz grups com Auxili, Pirats Sound Sistema, els italians Train To Roots i Talco, que desplegaran tota l'artilleria amb les seues lletres carregades amb el millor 'reggae' com a munició. Cinc grups que, junt amb la New York Ska-Jazz, Mafalda, PlanB, Itaca Band, Dr. Prats, Atupa i la Trocamba Matanusca formen part de l'oferta que el Festivern ha programat per a l'última nit de l'any.

La nit anterior, la del 30 de desembre, l'aposta del festival és per les noves propostes musicals, que compartiran escenari amb una banda ja consolidada com és La Raíz. Acompanyant els gandiencs, el públic podrà gaudir de la música de Buhos, Ebri Knight, Mellow Mood, Tremenda Jauria, The Dance Crashers, Animal, Inèrcia, Voltor, Tesa, Atzembla i Escala i Corda Dj.

Per a qui vulgui començar abans la festa, el dia 29 les veus de Xavi Sarrià, Feliu Ventura i El Petit de Ca l'Eril ompliran la Casa de la Cultura de Tavernes, a partir de les 19.00 h, en una actuació que està fora de l'abonament. Per a la festa de benvinguda l'entrada serà gratuïta i els assistents podran gaudir de la música de les formacions valencianes Herba Negra, la Fistula Vallkànica, Sva-ters, Skatuttipresto, Meteor i a Kontaminació Acústica.

Acampada gratuïta

Com en anys anteriors, el Festivern facilita als assistents una zona d'acampada gratuïta per als dies 30 i 31 de desembre. El preu dels abonaments per als dos dies, que es poden comprar ' on line', és de 28 euros si es compren de manera anticipada i de 33 si es fa en la mateixa taquilla.

Al marge de la programació musical, el Festivern ha organitzat per als dies 30 i 31, abans dels concerts, altres activitats com un concurs de paelles, campionats de futbet, raspall i bàsquet, així com altres activitats culturals.