País Valencià 31/03/2019

L’Acadèmia Valenciana de la Llengua concedeix la màxima distinció acadèmica a Rosa Serrano i Ramon Lapiedra

La institució reconeix "l'exemplar contribució a la difusió de la cultura i la llengua dels valencians"

Ara
2 min
L'escriptora i editora Rosa Serrano Llàcer

ValènciaL'Acadèmia Valenciana de la Llengua (AVL) ha aprovat per unanimitat la concessió de la Medalla d’Honor, la màxima distinció de la institució normativa, a l’exrector de la Universitat de València Ramon Lapiedra Civera i a l’escriptora i editora Rosa Serrano Llàcer per la seva "exemplar dedicació i contribució a la difusió de la cultura i la llengua dels valencians".

L'AVL destaca el treball de Rosa Serrano, mestra, escriptora, traductora i editora, com a presidenta de l’Associació d’Editors dels País Valencià i com a membre del Consell Valencià de Cultura, des del qual va contribuir a aprovar el dictamen sobre la llengua que va propiciar la creació de l’Acadèmia Valenciana de la Llengua. Serrano ha sigut mereixedora de diversos premis literaris: Isabel de Villena, Vicent Ventura i Fundació Bromera.

L'exrector de la Universitat de València, Ramon Lapiedra (c), acompanyat del president de l'AVL, Ramon Ferrer (e) i de l'escriptor, Joan Francesc Mira (d)

Pel que fa a Ramon Lapiedra, catedràtic de física teòrica de la Universitat de València, de la qual va ser rector una dècada (1984-1994), l'ens normatiu subratlla que "sempre ha sigut considerat un científic per formació i un humanista vocacional. El seu tarannà dialogant, tolerant i constructiu, amb una notable capacitat negociadora, forma part de la seua personalitat, com també la de ser un ferm defensor dels drets lingüístics i culturals del poble valencià".

Els noms de Ramon Lapiedra i Rosa Serrano s’uneixen als de Pere Maria Orts, Germà Colón, Joseph Gulsoy i Rafael Ninyoles, guardonats amb la Medalla de l’AVL. El lliurament d’aquestes dues noves distincions tindrà lloc el mes de novembre al monestir de Sant Miquel dels Reis, seu de l’AVL, en un acte solemne coincidint amb l’obertura del curs acadèmic.

stats