País Valencià 17/05/2013

La fiscalia de València obre diligències per investigar l'accident del metro i la comissió d'investigació

La Fiscalia Provincial de València ha pres aquesta decisió arran les denúncies presentades pels socialistes valencians i el col·lectiu Cercle Obert

Ara
1 min

ValènciaLa Fiscalia Provincial de València ha acordat aquest divendres obrir diligències d'investigació penal sobre l'accident del metro de València de l'any 2006 on van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides. Així ho ha comunicat el ministeri públic en una nota de premsa enviada fa uns minuts als mitjans de comunicació.

Les diligències investigaran les causes de l'accident i si els tècnics de Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) que van comparèixer en la comissió d'investigació parlamentària van cometre un delicte de fals testimoni. La Fiscalia ha pres aquesta decisió després de les denúncies presentades per el PSPV-PSOE i el col·lectiu Cercle Obert de Benicalap arran les últimes informacions aparegudes als mitjans de comunicació sobre les causes de l'accident i com una consultora va preparar les respostes dels testimonis de la comissió parlamentària.

El vicepresident, José Ciscar, ha assegurat, preguntat per aquest tema, que el govern valencià "col·laborarà amb la justícia" i posarà a la seva disposició "qualsevol documentació" que li sigui requerida.

stats