País Valencià 29/08/2021

Un aiguat de 118 litres per metre quadrat deixa Benicàssim inundat en quatre hores

Els bombers han rescatat tres persones que havien quedat atrapades a l'interior del seu cotxe

ARA
1 min
Benicàssim ha quedat inundat per un fort aiguat

Les imatges de garatges i soterranis inundats es repeteixen aquest diumenge a Benicàssim. Un fort aiguat ha deixat la ciutat paralitzada: hi han caigut 118 litres per metre quadrat d'aigua en prou feines quatre hores. Això ha provocat que els bombers hagin hagut de rescatar tres persones que havien quedat atrapades a l'interior dels seus vehicles, segons l'agència Efe. També han hagut de ser atesos una parella d'ancians que no podien sortir de casa seva, inundada. Tots dos han necessitat assistència sanitària pel seu estat de nervis.

A hores d'ara ja ha parat de ploure i la majoria de les intervencions dels bombers se centren en treure l'aigua de garatges i soterranis, ja que hi ha alguns carrers en què tots els baixos estan inundats, amb fins a dos metres d'aigua. Estan intervenint a la zona cinc dotacions del Consorci Provincial, tres de bombers forestals de la Diputació de Castelló i personal i camions cisterna de l'Agència Valenciana d'Emergències.

El Centre de Coordinació d'Emergències de la Generalitat ha establert la situació d'emergència de nivell vermell per inundacions a Benicàssim, i la preemergència per pluges del mateix nivell a tot el litoral sud de la província. A l'interior i el litoral nord es manté la preemergència de nivell taronja, atès que s'esperen precipitacions acumulades que podrien arribar als 40 litres.

stats