Corrupció
País Valencià 23/01/2023

S'ajorna l'inici del judici a Francisco Camps fins la setmana que ve

La decisió s'ha pres per la dificultat d'alguns advocats d'accedir a alguns dels documents dipositats en la xarxa d'intranet de l'Audiència Nacional

2 min
L'expresident valencià Francisco Camps atenent als mitjans de comunicació a les portes de l'Audiència Nacional.

ValènciaEls magistrats de l'Audiència Nacional han decidit ajornar, fins dilluns de la setmana vinent, l'inici del judici en què l'expresident valencià Francisco Camps està acusat dels delictes de prevaricació i frau per l'adjudicació a la trama Gürtel d'un expositor de la Generalitat en Fitur 2009. Amb aquest contracte el PP hauria pagat part dels 800.000 euros que la formació conservadora devia a la xarxa corrupta.

El motiu de la suspensió ha estat la dificultat d'algunes de les parts d'accedir a alguns dels documents de la causa dipositats en la xarxa d'intranet de l'Audiència Nacional. De fet, l'advocat de Francisco Camps ara fa unes setmanes ja va demanar l'ajornament del judici per la impossibilitat de consultar la documentació, petició que el tribunal va rebutjar i va ajornar qualsevol decisió a la celebració de la primera jornada del judici.

Aquest dilluns, el president del tribunal, José Antonio Mora Alarcón, ha explicat que amb la suspensió pretén evitar causar qualsevol tipus "d'indefensió" dels acusats que pugui desembocar en "una possible nul·litat" del judici. Alarcón també ha justificat la mesura pel fet que el tribunal ha rebut aquest mateix dilluns un escrit de la Generalitat Valenciana, que s'ha personat en el procediment, en el qual l'administració autonòmica presenta les seves "conclusions provisionals". Es tracta d'un text al qual els advocats defensors tampoc han tingut accés. Tot i que alguns lletrats han suggerit continuar el judici amb la declaració dels acusats, que han reconegut els fets després d'arribar a un acord amb la Fiscalia, el tribunal ha optat igualment per suspendre la sessió.

Minuts abans d'asseure's al banc dels acusats, i en declaracions als mitjans de comunicació, Francisco Camps ha reiterat la seva innocència i ha mostrat la seva esperança de tornar a la política. "No hi ha hagut ni una sola transferència de diners públics a cap lloc que no fora el pagament de les coses que es van fer amb aquests contractes. No hi ha malversació de fons públics, ni enriquiment injust, ni diners per al PP", ha defensat.

El líder de la Gürtel, Francisco Correa (d); el seu su número dos, Pablo Crespo (c), i el representant de la trama al País Valencià, Álvaro Pérez 'el Bigotes' (e), en l'inici del judici pel contracte de Fitur 2009 entre la xarxa corrupta i la Generalitat Valenciana.
stats