Música
País Valencià 19/10/2012

El grup Al Tall deixa els escenaris després de 38 anys de carrera musical

Tot i plegar, els valencians mantenen tots els compromisos musicals adquirits fins ara

Ara
1 min

ValènciaEl grup musical Al Tall ha anunciat avui en un comunicat de premsa que posen punt final a la seva trajectòria musical després de 38 anys damunt dels escenaris. Els valencians han comunicat la decisió d'acabar amb la seva "activitat artística com a grup" després de quasi quatre dècades i la publicació de 16 discos i diversos senzills. Al Tall són el principal referent de la música en valencià i, tot i haver experimentat diversos canvis en la formació des dels seus inicis, finalment deixaran els escenaris amb les actuacions i compromisos contrets anteriorment a l'anunci de la seva dissolució.

El grup encapçalat per Vicent Torrent i Manolo Miralles explica en el mateix comunicat que estan "satisfets" d'haver assolit els seus objectius, "contribuint a despertar la consciència del país, a reivindicar la llengua i rescatar la nostra forma tradicional de fer música".

L'última edició dels premis Ovidi, celebrada el passat més de juny, va retre un homenatge a la trajectòria d'Al Tall. Els dos únics creadors del grup que continuaven en actiu, Vicent Torrent i Manuel Miralles, van ser els encarregats de recollir el guardó davant la prolongada ovació dels centenars d'assistents. Aquell vespre, al pati de butaques de la sala de la Societat Coral El Micalet de València hi havia representació de gairebé tots els grups hereus d'Al Tall i que són ara els encarregats de liderar la música en valencià.

stats