País Valencià 29/10/2013

Alberto Fabra critica que altres autonomies ofereixin deduccions fiscals amb els diners dels valencians

El president de la Generalitat Valenciana diu que el seu govern no pot plantejar una baixada d'impostos perquè ha de complir amb el dèficit

Efe
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha dit avui que "no té sentit" que hi hagi comunitats autònomes que ofereixin bonificacions, deduccions fiscals "o altres avantatges" amb els diners dels valencians, mentre el seu govern no pot plantejar-les perquè ha de complir amb l'objectiu de dèficit.

Durant la seva visita a Torrent (l'Horta), Fabra ha fet aquestes declaracions en ser preguntat per l'anunci fet pel seu homòleg madrileny, Ignacio González, d'una rebaixa d'impostos que estarà incorporada en el projecte de pressupostos regionals.

"Nosaltres hem de fer un doble esforç i a l'hora de fer bonificacions no hi podem arribar, com fan uns altres, que hem comprovat que amb els nostres diners estan fent bonificacions o deduccions fiscals molt més enllà del que puguin tenir els ciutadans de la Comunitat Valenciana", ha assenyalat.

El president valencià també ha criticat que "no té sentit que hi hagi comunitats que estiguin oferint aquestes bonificacions fiscals o altres avantatges que altres comunitats que estem aportant diners no podem fer perquè tenim la necessitat de complir l'objectiu del dèficit".

Segons el cap del govern valencià, "cadascú sap el que pot fer amb els seus comptes" i la Comunitat de Madrid "haurà analitzat els seus comptes i veurà que té la possibilitat de generar aquestes bonificacions i devolucions".

La Generalitat va proposar "una sèrie de bonificacions" d'acord amb l'objectiu de dèficit per donar la possibilitat que certs sectors productius "poguessin tenir més possibilitats de generar riquesa i ocupació", ha explicat el president de la Generalitat Valenciana, abans de recordar que el País Valencià està infrafinançat.

stats