ELECCIONS 24-M
País Valencià 06/03/2015

Alberto Fabra ja és oficialment el candidat del PP a la Generalitat

Barberá, Bataller i Sánchez Zaplana, alcaldables de València, Castelló i Alacant

Salva Almenar / Agències
3 min
El president Fabra optarà a ser elegit president per primera vegada pels valencians. Ara ho és perquè el PP el va triar a ell quan Francisco Camps va dimitir.

ValènciaEl sí s’ha fet esperar, però per fi Alberto Fabra ja pot dir que és oficialment el candidat del Partit Popular a la presidència de la Generalitat Valenciana. Després dels rumors que ahir a la vesprada corrien per València, va ser el mateix cap del Consell l’encarregat de confirmar la notícia. Ho feia moments abans de participar en un acte a la seu del PP amb motiu del Dia de la Dona, en declaracions als periodistes que esperaven confirmació de si el comitè electoral del PP valencià -que es reunia instants després- el proposaria com a candidat. Fabra va informar que la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, li ho havia confirmat hores abans, per la qual cosa ara ja no estava “en mode espera”, com va dir fa uns dies, sinó que ja està “en mode candidat”. El president dels populars valencians va dir que Cospedal li havia traslladat que des de la direcció estatal del partit es confirmaria la seua candidatura en “els òrgans de partit que corresponia”.

Després de l’aprovació ahir de la candidatura d’Alberto Fabra com a candidat a la presidència de la Generalitat, i el trasllat d’aquest acord del comitè electoral del Partit Popular de la Comunitat Valenciana (PPV), és el comitè electoral estatal qui ha de ratificar aquesta decisió. Segons les previsions del PP, serà qüestió d’hores i serà hui mateix quan Fabra siga proclamat candidat.

Tot i que és castellonenc, com és costum en el candidat a la presidència de la Generalitat Fabra ocuparà el número 1 de la llista del PP per València, mentre que la candidatura per Castelló estarà encapçalada per la coordinadora general del PPCV, Isabel Bonig, i la d’Alacant pel president del PP en aquesta demarcació i vicepresident del Consell, José Ciscar. Així, els caps de cartell juntament amb Fabra seran la número dos del partit, de qui Fabra s’ha distanciat últimament perquè havia sonat com a possible substituta de l’actual president, i Ciscar, amb qui, tot i que és la seua mà dreta en el govern, manté una relació bastant freda.

Barberá busca el setè mandat

En preguntar-li sobre si tenia ganes que el seu nomenament es confirmara i es fera oficial, Fabra va manifestar: “Jo crec que cada vegada estan més a prop les dates electorals i sempre hi ha més nervis i sobretot la necessitat que les coses queden clares”. Fabra, que va explicar que no havia pogut atendre la primera telefonada de Cospedal, va dir que havia celebrat amb els “companys a Presidència” la seua designació, tot i que va destacar que el més important “és seguir treballant per seguir ací [de president]”: “Tenim moltes coses a fer i això és el que cal oferir als ciutadans perquè seguisquen confiant en nosaltres”.

Cospedal també va confirmar ahir al president del PPCV que els candidats a les alcaldies de València, Castelló de la Plana i Alacant seran Rita Barberá, Alfonso Bataller i Asunción Sánchez Zaplana, respectivament. Barberá aspirarà al setè mandat, mentre que Bataller i Sánchez Zaplana s’estrenaran. El primer va substituir en el càrrec el mateix Fabra el juliol del 2011 i la segona ocuparà el lloc en la llista municipal que el 2011 va ocupar Sonia Castedo.

Fabra, denunciat de nou per Manos Limpias

El sindicat Manos Limpias ha presentat una denúncia davant el fiscal superior del País Valencià contra el president de la Generalitat, Alberto Fabra, per un presumpte delicte de plagi comès en el llibre La ciudad que yo quiero. El poder municipal en Europa, publicat l’any 2007, quan encara era alcalde de Castelló de la Plana. Segons consta en la denúncia, dirigida també contra l’editorial Peonia Ediciones, aquest llibre constitueix “un possible delicte de plagi”, malgrat que, curiosament, en la denúncia el sindicat no especifica les obres de les quals suposadament Fabra hauria copiat.

stats