País Valencià 26/03/2013

Cinc detinguts per impedir l'entrega dels nens d'Alboraia al seu pare perquè tornessin a Mèxic

Els arrestats estan acusats dels delictes d'atemptat, desordre públic i desobediència pels incidents ocorreguts el passat dia 3 de març

Efe
2 min

ValènciaLa Guàrdia Civil ha detingut cinc persones per la seva relació amb els incidents registrats el passat 3 de març a Alboraia arran l'ordre judicial que obligava a tres nens a tornar amb el seu pare a Mèxic, tot i que la custòdia dels fills del matrimoni la té la mare. Eixe dia estava prevista l'execució de la sentència però unes 300 persones reunides a les portes de l'habitatge dels nens van evitar que els agents de la Guàrdia Civil poguessin lliurar els fills al seu pare.

Segons han informat a EFE fonts de l'Institut Armat, els arrestats estan acusats dels delictes d'atemptat, desordre públic i desobediència. Les mateixes fonts han assenyalat que la investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Segons avança avui el diari Levante-EMV, els agents encarregats del cas estan revisant vídeos enregistrats el dia dels incidents per identificar als protagonistes dels disturbis que es van extralimitar en la seva acció.

El succés va tenir lloc el 3 de març, quan una vintena de guàrdies civils va acudir a casa de la mare dels tres menors, en la localitat valenciana d'Alboraia, per possibilitar el lliurament dels nens al pare. La pressió d'unes tres-centes persones apostats des de primera hora enfront de l'habitatge d'Isabel Monrós va impedir el compliment de la resolució judicial, que ordenava el lliurament al progenitor i el retorn a Mèxic dels nens, un de 13 anys i uns bessons de 10.

Després de més de sis hores de tensió i incidents, la concentració es va dissoldre, la Guàrdia Civil va abandonar l'edifici i els menors es van quedar amb la seva mare.

Nou dies després, després d'una exploració dels nens programada per a aquest dia, la titular del Jutjat d'Instrucció número 3 de Montcada va executar la resolució judicial per la qual ordenava la devolució dels menors, resolució ratificada en el seu moment per l'Audiència de València d'acord amb la Fiscalia i l'Advocacia de l'Estat.

Un centenar de persones va tractar també llavors d'impedir la marxa dels nens, i va protagonitzar així mateix moments de gran tensió, però finalment els nens van abandonar el lloc en un furgó policial amb les llunes tintades, acompanyats del seu pare i protegits per gairebé mig centenar d'agents de la Guàrdia Civil, que no van poder impedir que algunes persones s'abalancessin sobre el vehicle. Els nenes estan en aquests moments a Mèxic.

stats