País Valencià 19/07/2013

Una donació anònima de 10.000 euros permetrà continuar estudiant a deu universitaris d'Alcoi

La persona que ha fet la donació ha demanat a la Universitat Politècnica de València mantenir l'anonimat

Efe
1 min

AlcoiUna persona, que ha optat per mantenir el seu anonimat, ha donat 10.000 euros per intentar impedir que alumnes del campus d'Alcoi (l'Alcoià) de la Universitat Politècnica de València abandonin els estudis per no poder pagar la matrícula.

L'únic requisit exigit per aquesta persona és que els diners es destinin a alumnes que hagin demostrat "amb la seva voluntat i el seu treball constant" que volen seguir estudiant, ha explicat a EFE el sotsdirector de Relacions amb l'exterior del campus, Pablo Díaz.

"No ha demanat que siguin alumnes amb currículums excel·lents; que tinguin expedients normals, però que s'hagin esforçat" i que tinguin la convicció de seguir estudiant, ha afegit Díaz.

La iniciativa d'aquesta persona, que ha demanat a la direcció acadèmica del campus d'Alcoi de la Universitat Politècnica de València que no en reveli la identitat, té com a objectiu evitar que els estudiants es vegin obligats a deixar la carrera acadèmica per no poder fer front a les despeses universitàries, ja sigui per no disposar de recursos econòmics o per no poder accedir a les beques.

"Aquesta persona va venir a nosaltres per comunicar-nos la seva decisió", ha relatat Díaz, que ha apuntat que és la primera vegada en la història del campus alcoià que es registra una iniciativa d'aquestes característiques. Els aproximadament 10.000 euros aportats per aquesta persona permetran que una desena d'estudiants continuïn els seus estudis, relacionats amb graus d'enginyeria.

stats