País Valencià 24/07/2013

Alfonso Rus (PP): "Els imputats no tenen necessitat de dimitir si pensen que han actuat correctament"

El president de la Diputació de València no coincideix amb el criteri del president valencià, Alberto Fabra, sobre els imputats

Europa Press
2 min

ValènciaEl president de la Diputació de València i del PP en aquesta demarcació, Alfonso Rus, ha considerat que si els càrrecs públics imputats creuen que no han actuat malament, no han de deixar la seva responsabilitat. "Per mi, si ells [els imputats] creuen que ho han fet bé, no tenen necessitat de dimitir", ha dit Rus.

Tot i expressar la seva opinió, el president provincial i diputat autonòmic ha afegit en declaracions als periodistes als passadissos de les Corts Valencianes que respecta l'opinió que sobre els casos de corrupció té el president del PP valencià i de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra. "El president entén una cosa, em sembla molt bé", ha dit.

Rus ha aprofitat aquestes declaracions per expressar als mitjans la seva "alegria" per la decisió de l'Audiència de València d'absoldre l'alcalde de Xiva (Foia de Bunyol) i diputat provincial de Modernització, José Manuel Haro, dels delictes de prevaricació i de delicte de falsificació de document oficial per la dimissió d'un edil del seu govern.

Respecte a la "presumpció d'innocència" de l'alcalde de Xiva i d'altres càrrecs públics que hagin resultat imputats, Alfonso Rus ha recordat que "constantment" diu que ser "imputat significa" ser "testimoni assistit" en una causa. En el cas d'Haro, ha apuntat que "va ser assistit i, al mateix temps, absolt".

Alfonso Rus ha tornat a explicar que ell, "com a alcalde" de Xàtiva (Costera), ha estat imputat "moltes vegades" i que no ha arribat a anar al jutjat. "Jo, com a alcalde, ho he dit moltes vegades, he estat imputat i no hi he arribat a anar [al jutjat], només una vegada, perquè tres senyors em van fer anar allí a asseure'm en la banqueta. A mi m'han imputat moltes vegades i sempre el meu advocat m'ha dit: no en facis cas. I efectivament: no n'he fet cas", ha explicat.

Rus ha criticat que "ara, en política, en lloc de gestionar les coses on cal fer-ho" es porten a la justícia. El dirigent popular ha considerat que per aquesta raó "als jutjats fan falta més jutges, perquè van bojos", i ha opinat que "no hi ha dret que per a qualsevol cosa s'hagi d'anar al jutjat".

stats