País Valencià 03/07/2013

Els familiars recorden les víctimes de l'accident del metro de València amb una ofrena floral

Els actes commemoratius del setè aniversari del sinistre que va causar 43 morts i 47 ferits continuaran amb una missa i la concentració a la Plaça de la Mare de Déu de València

Europa Press
2 min
Ofrena floral en memòria de les víctimes. / JUAN CARLOS CÁRDENAS / EFE

ValènciaEls familiars de les víctimes de l'accident de metro de València, en què van morir 43 persones i altres 47 van resultar ferides, han homenatjat els seus éssers estimats amb una ofrena floral a prop de l'estació de Jesús. Pocs minuts abans de les 13.00 hores de la tarda, els familiars i amics de les víctimes han guardat uns respectuosos cinc minuts de silenci en memòria de les víctimes. Després, els qui han volgut han dipositat flors amb missatges a les víctimes.

Aquesta tarda, els actes commemoratius continuaran amb una missa, l'habitual concentració dels dies 3 de cada mes a la plaça de la Mare de Déu de València i la nova posada en escena de l'obra de teatre 'Zero responsables' recordaran les víctimes de l'accident de la Línia 1 del metro de València en el setè aniversari de la tragèdia. L'accident, que va tenir lloc el 3 de juliol del 2006, va causar la mort de 43 persones i altres 47 van resultar ferides.

L'associació de víctimes de l'accident de metro del 3 de juliol (AVM3J) recordarà durant gairebé tot el dia els seus familiars. Els actes commemoratius començaran a les 12.50 hores amb una ofrena floral a l'encreuament dels carrers Sant Vicent i Roís de Corella, prop de l'estació de metro de Jesús, on va descarrilar el comboi.

Ja a la tarda, les famílies que vulguin podran assistir a la missa que s'oficiarà a les 18.00 hores a l'església de Sant Llorenç, al carrer Navellos, i, finalment, de 19.00 a 22.00 hores, es farà l'habitual concentració que cada dia 3 de cada mes l'associació de víctimes realitza a la plaça de la Mare de Déu de València. Des que el programa 'Salvados' emetés un programa especial dedicat a aquest accident, milers de ciutadans han acudit a les concentracions en suport a les víctimes celebrades els dies 3 de maig i de juny.

També avui es reestrena al Teatre Micalet de València l'obra 'Zero responsables', en la qual han participat més de 40 professionals del sector i que porta a l'escenari una nova posada en escena, segons informen els impulsors de la iniciativa. L'obra –"que ja va ser representada l'any 2010 amb una considerable resposta de públic", recorden– planteja una reflexió al voltant de l'assumpció de responsabilitats derivades de l'accident. Les funcions tindran lloc el 3 de juliol a les 22.00 i els dies 4, 5, 6 i 7 a les 20.00 hores.

Els familiars de les víctimes assistiran avui al setè aniversari del sinistre amb el sentiment que estan "una mica menys sols" i també "esperançats" pel fet que la justícia reobri les investigacions, malgrat el pas dels anys. "S'ha trencat la llosa de l'oblit", ha assegurat a Europa Press la presidenta de l'AVM3J, Beatriz Garrote, que ha recordat amb pena el que va ocórrer, però ha assegurat que cal seguir mirant cap endavant i "sense deixar de lluitar".

Garrote ha lamentat les "injustícies" i "mentides" que han envoltat aquest accident de metro, "en el qual segueix sense haver-hi responsables, segueix sense donar-se resposta als morts i ferits". "Segueix sense haver-hi explicacions, i això és greu", ha insistit.

stats