País Valencià 17/11/2021

Arxiven l'última causa contra Camps per l'organització de la F1 de València

L'excap del Consell acusa Ximo Puig i la Fiscalia Anticorrupció d'haver-lo "perseguit" durant els últims 12 anys

Ara
2 min
Francisco Camps durant la conferència de premsa que ha ofert per valorar l'arxiu de l'última causa que l'afectava sobre els grans premis de Fórmula 1 de València

ValènciaLa magistrada titular del jutjat d'instrucció número 2 de València, Beatriz Carmen Sobremonte, ha acordat l'arxivament provisional de la causa que investigava l'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps per presumptes delictes de malversació i prevaricació en relació amb un contracte del juliol del 2011 pel qual l'administració autonòmica, a través de la Societat Projectes Temàtics de la Comunitat Valenciana (SPTCV), va assumir, en substitució de Bancaixa, la condició de garant de l'empresa Valmor per a la celebració del Gran Premi de València de Fórmula 1.

La magistrada considera "evident" que no es va seguir "el procediment adequat", encara que subratlla que "tampoc pot assegurar-se que fos el mateix Camps el que va determinar la substitució de Bancaixa per SPTCV", atès que no existeix cap prova que ho confirmi.

Amb l'arxivament d'aquesta causa –a l'espera que la resolució sigui definitiva–, Francisco Camps només té oberta la peça que investiga la contractació de l’expositor del pavelló del País Valencià per a l’edició del 2009 de la fira Fitur.

"Dotze anys de persecució de la Fiscalia Anticorrupció i de Ximo Puig"

Després de conèixer l'arxivament, Francisco Camps ha denunciat aquest dimecres haver patit una estratègia política per perseguir-lo i ha afirmat: "Han sigut més de dotze anys de persecució de la Fiscalia Anticorrupció i de Ximo Puig quan no hi ha hagut res concret ni determinant en les meves causes". Una asseveració que ha completat amb una altra de més contundent: "L'esquerra és conscient que si soc desimputat deixarà la presidència de la Generalitat".

En aquesta línia, l'excap del Consell ha anunciat que presentarà un recurs extraordinari davant el Tribunal de Justícia de la Unió Europea per una investigació pel cas de la Fórmula 1 que considera "il·legítima" i per la "persecució" en l'Audiència Nacional per la contractació de l'expositor del pavelló del País Valencià per a l'edició del 2009 de la fira Fitur.

Sobre si tornarà a la política activa, Camps ha dit que ell mai l'ha deixada i que continuarà militant al Partit Popular fins que mori. Amb tot, ha reconegut que li "encantaria" tindre un càrrec per demostrar "el potencial" que creu que té, i que és un desig que la direcció del seu partit al País Valencià i a Madrid "saben perfectament".

stats