País Valencià 04/11/2021

Arxiven la causa dels contractes per a la construcció del circuit de Fórmula 1 a València

Després del tancament de tres investigacions, només resta oberta la peça sobre el disseny del traçat automobilístic

Ara
2 min
Francisco Camps i Bernie Ecclestone el 2007.

ValènciaEl jutjat d'instrucció número 2 de València ha dictat l'arxivament de la causa oberta pels contractes signats per l'empresa pública Circuit del Motor per a la construcció del traçat urbà de la ciutat que va acollir cinc grans premis de Fórmula 1 entre els anys 2008 i 2012, segons ha informat el Tribunal Superior de Justícia del País Valencià.

La magistrada Beatriz Carmen Sobremonte considera que no s'han justificat degudament els delictes de prevaricació i falsedat documental que van donar peu a l'inici de la causa, i secunda la petició d'arxivament formulada l'estiu passat per la Fiscalia Anticorrupció que en un informe va assenyalar que no trobava indicis de delicte. En concret, el ministeri fiscal posava en dubte l'existència en l'empresa pública d'"una intenció clara i evident de vulnerar l'ordenament jurídic, adjudicant els contractes de manera injusta o arbitrària".

En aquesta peça s'investigava el procés de contractació de proveïdors tramitat per l'empresa pública Circuit del Motor i Promoció Esportiva S.A., que era propietat de la Generalitat al 100% i es finançava amb els pressupostos autonòmics i subvencions. L'arxivament de la causa afecta una desena d'investigats, entre ells l'exsecretari autonòmic d'Hisenda José Miguel Escrig i l'exdirector de Circuit del Motor Julio García.

L'arxivament de la investigació sobre els contractes signats per l'empresa pública Circuit del Motor se suma al tancament de la causa per la compra de Valmor Sports, l'empresa encarregada de l'organització del Gran Premi, i de la investigació sobre la construcció del circuit de Fórmula 1 de València. Així doncs, només resta oberta una causa en la qual està imputat l'expresident Francisco Camps, que se centra en el disseny del traçat automobilístic, una actuació que va costar 90 milions d'euros.

stats