País Valencià 16/02/2021

El Barnasants arrela al País Valencià amb 25 concerts

El festival inclou un recital d’homenatge a l’històric cantautor manacorí Guillem d’Efak amb motiu del 25è aniversari de la seva mort

Ara
1 min
Maria del mar Bonet i Borja Penalba al jardí de l'Ateneu Barcelonès.

ValènciaEl Festival Barnasants consolida aquest 2021 la vocació "confederal" amb els diversos territoris de parla catalana i arrela al País Valencià amb 25 concerts. El programa inclou, entre d'altres, Maria del Mar Bonet i Borja Penalba, Eduard Iniesta, Òscar Briz, Feliu Ventura, Eva Gómez, Verdcel i GEM. Les seus principals són l'Octubre Centre de Cultura Contemporània i el Teatre Micalet de València, però també inclou recitals a ciutats com Alcoi i Bellreguard.

Al País Valencià el festival va arrencar el 12 de febrer amb un concert d’Eduard Iniesta i continuarà aquest divendres amb un recital d’Eva Dénia i Merxe Martínez a l’Octubre Centre de Cultura Contemporània. La programació es prolongarà fins a l’abril i inclourà concerts de Cesk Freixas, Joan Isaac & Carme Sansa i el menorquí Guiem Soldevila. Finalment, serà el recital d’homenatge a l’històric cantautor manacorí Guillem d’Efak, que oferirà Marcel Pich i que estava previst l’any passat coincidint amb el 25è aniversari de la mort del músic, el que tancarà la sèrie de concerts en territori valencià.

La 26a edició del Barnasants inclou també un concert d'homenatge en vida al pioner de la Nova Cançó al País Valencià, Lluís Miquel. Coetani de Pi de la Serra i Joan Manuel Serrat, Lluís Miquel va formar part del grup Els 4 Z. Ferm activista, va fundar els Estudis Tabalet a València, on van gravar noms insignes de la Nova Cançó, a més de ser l'autor de la traducció de nombroses cançons de Jacques Brel. A principi dels seixanta va ser detingut i perseguit per la Brigada Político-Social de la dictadura de Franco. El concert tindrà lloc el 10 d’abril al Teatre Joventut de l’Hospitalet.

stats