País Valencià 06/03/2017

El president de la Falla Plaça del Mercat també dimiteix per la proximitat a la Fundació Francisco Franco

La comissió ha emès un comunicat per "condemnar expressament el règim franquista, així com qualsevol règim totalitari i dictatorial, passat, present i futur"

Ara
1 min
Un ninot representant la figura del dictador

ValènciaEl president de la Falla Plaça del Mercat de València, Federico Bisquert, ha presentat la seva dimissió com a conseqüència de la polèmica originada per seva proximitat a la Fundació Francisco Franco. L'adeu de Bisquert s'uneix a la dimissió de la copresidenta de la comissió, Carmen de Rosa, que es va produir divendres.

Dimissió de la copresidenta Carmen de Rosa Aquesta situació ha generat forts enfrontaments entre ambdós dirigents, que s'han creuat acusacions importants. Així, i segons la versió de De Rosa, la falla hauria acordat nomenar faller d'honor la Fundació Francisco Franco en una junta a la qual no va assistir perquè va coincidir amb la seva participació a la campanya electoral de l'Ateneu Mercantil, entitat que la germana del president de l'Audiència Provincial de València presideix.

Per contra, Federico Bisquert defensa que l'acord no establia nomenar faller d'honor la fundació del dictador, "sinó alguns dels seus membres, així com altres amics i companys pels seus mèrits professionals i rellevància social". A més, Bisquert acusa De Rosa de mentir, i afirma que ella era "sobradament coneixedora de la proposta". Per al dimissionari, l'adeu de De Rosa

Condemna al règim franquista

Des de l'actual direcció de la falla s'ha emès un comunicat per "condemnar expressament el règim franquista, així com qualsevol règim totalitari i dictatorial, passat, present i futur".

A més, la junta directiva també ha subratllat que la comissió es troba al marge de les opinions de Bisquert i De Rosa.

stats