Exposició
País Valencià 28/07/2022

El CaixaForum de València supera els 100.000 visitants en el seu primer mes d'obertura

L'exposició més visitada és 'Faraó. Rei d'Egipte', que pretén revelar els secrets d'una monarquia tan mitificada com la nascuda entorn de les aigües del Nil

Ara
1 min
Un visitant fotografia l'interior del CaixaForum de València.

ValènciaEl CaixaForum de València ha superat els 100.000 visitants en el poc més d'un mes que ha transcorregut des de la seva obertura al públic el passat 22 de juny. En concret, i segons ha explicat el mateix museu, ja l'han visitat 121.515 ciutadans, xifra que suposa una mitjana de més de 3.500 persones al dia. Es tracta d'una dada destacada si la comparem amb les xifres d'altres recintes museístics com el CaixaForum de Barcelona, que va ser visitat per 700.000 ciutadans el 2019 i per 800.000 el 2018.

La mostra que més atenció ha despertat és Faraó. Rei d'Egipte, organitzada en col·laboració amb el British Museum, que ha rebut més de 43.902 visitants. Es tracta d'una exposició que, a través de 137 peces, entre escultures, papirs o esteles, pretén revelar els secrets d'una monarquia tan mitificada com la nascuda entorn de les aigües del riu Nil.

Per la seva banda, Horitzó i límit. Visions del paisatge, dissenyada a partir dels fons de la col·lecció d'art contemporani Fundació La Caixa, ha despertat l'interès de més de 40.364 persones. Aquesta mostra analitza com la representació de l'entorn feta per l'art ha determinat la percepció que tenim de la natura. Entre les peces que la conformen se n'inclouen algunes de Joan Miró, Gustave Courbet i Ramon Casas que reflecteixen moments clau de l'evolució tecnològica de la societat, com l'arribada del ferrocarril, la proliferació dels pous de petroli o la degradació de la natura per la contaminació.

Finalment, El Núvol, l'espai familiar i educatiu de CaixaForum de València, acull Educant en l'era de la intel·ligència. Es tracta d'una experiència interactiva que pretén explicar els avantatges que ofereix un bon ús de la tecnologia en l'àmbit educatiu. 

stats