País Valencià 08/06/2018

Camps retreu a la fiscalia la "grandíssima indefensió" que li genera que hagi "canviat de criteri" en el seu processament

Anticorrupció acusa l'expresident valencià dels presumptes delictes de prevaricació i malversació

Efe
1 min
Francisco Camps abans d'entrar a declarar a la Ciutat de la Justícia

ValènciaL'expresident de la Generalitat Valenciana Francisco Camps ha assegurat que demanarà l'arxivament de les actuacions contra ell per l'organització del Gran Premi de la Fórmula 1 de València entre els anys 2008 i 2012 i ha retret el "canvi de criteri de la fiscalia". "Al principi deia que havia muntat la Fórmula 1 per enriquir l'expilot Jorge Martínez 'Aspar' i ara sosté que ho vaig fer per guanyar les eleccions del 2007", afirma.

Camps, que s'ha felicitat per la decisió del ministeri fiscal de demanar l'arxivament de les causes contra l'exconsellera d'Esports Lola Johnson i l'expilot de motociclisme Jorge Martínez 'Aspar' en la primera peça de l'anomenat cas Valmor, que investiga les presumptes irregularitats comeses en l'organització de les curses, ha dit en declaracions a Efe que aquest canvi d'argument de la fiscalia li genera una "grandíssima indefensió" perquè ara se l'acusa "de coses diferents". En concret, dels presumpte delictes de malversació i prevaricació.

L'expresident ha afegit que, com ja va explicar en seu judicial quan se li va preguntar per aquesta qüestió, les enquestes prèvies a les eleccions del 2007 atorgaven al seu partit una victòria "aclaparadora, com finalment va passar", cosa que, segons la seva opinió, evidencia que l'organització de la Fórmula 1 "no va tenir cap incidència en les eleccions".

Camps ha defensat que no va fer "res" per un interès electoral sinó "per l'interès general dels valencians", i ha afegit que els estudis d'impacte econòmic de l'Institut Valencià d'Investigació Econòmica i de Deloitte "demostren que la Fórmula 1 va tenir un impacte econòmic acumulat superior als 600 milions d'euros", de manera que "no hi va haver cap perjudici per a les arques públiques".

stats