País Valencià 18/05/2018

Camps assegura que la seva participació en l'organització de la F1 de València era "merament protocol·lària"

L'exlíder del PP ha insistit que mai va gestionar cap contracte

Efe
2 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, a la seva arribada al jutjat

ValènciaL'expresident del govern valencià Francisco Camps ha assegurat en la seva declaració davant la jutge que investiga suposades irregularitats en l'organització de les curses de Fórmula 1 a València entre els anys 2008 i 2012 que cap dels seus vicepresidents, Vicente Rambla i Gerardo Camps, li van dir que aquest esdeveniment fos deficitari i que ningú li va dir que no fos rendible. Segons l'excap del Consell, les decisions organitzatives les van prendre el magnat de la Fórmula 1 Bernie Ecclestone, amb qui ha assegurat que va tenir una relació "merament protocol·lària", i José Luis Olivas, l'aleshores màxim responsable de Bancaixa. L'exlíder del Partit Popular ha insistit que mai va gestionar contractes, ni en va veure cap ni en va parlar, i que desconeix les clàusules específiques que tenien o els avals que van incloure.

Amb el seu testimoni, l'expresident ha tancat aquest divendres una setmana en què han comparegut davant la jutge quatre dels cinc imputats en una de les quatre peces en què s'ha dividit el conegut com a cas Valmor, tres de les quals investigades pel jutjat d'instrucció número dos i una que és competència del jutjat d'instrucció número 17.

Camps ha contestat totes les qüestions plantejades per la jutge, el fiscal, l'advocat de la Generalitat Valenciana, el del PSPV i el seu, i preguntat per la gestió de l'empresa Valmor (constituïda originalment per organitzar la Fórmula 1 a València, i que finalment va ser absorbida per la Generalitat Valenciana), l'excap del Consell ha assegurat que no en va tenir coneixement pel seu caràcter privat.

Sobre la declaració de l'exdirectiva de l'empresa pública Societat Projectes Temàtics (SPTCV) Belén Reyero, que el situa com a màxim responsable de l'organització dels Grans Premis, Camps ha assegurat que mai va tractar directament amb ella sinó a través de la seva cap de gabinet, Ana Michavila. Sobre aquest punt, la defensa de Camps ha destacat que Reyero no va esmentar ni una sola vegada a Michavila en la seva recent declaració, i ha explicat que l'expresident ha deixat palès que el seu paper en cap cas va ser el d'intervenir en les contractacions.

Aquesta mateixa font ha explicat a Efe que el suport institucional a la Fórmula 1 expressat per Camps en reiterades ocasions no va suposar el compromís de sufragar hipotètiques pèrdues o d'absorbir Valmor, i que va mantenir aquest criteri mentre va ser president del Consell. En aquest sentit, ha destacat que l'adquisició d'aquesta empresa i del seu deute el va signar el govern valencià quan era president el seu successor, Alberto Fabra.

10 nou imputats

Després de la declaració de l'expresident s'ha conegut que el mateix jutjat, en el marc d'una altra peça sobre aquest mateix assumpte però relacionada amb contractes per al muntatge dels Grans Premis, ha citat a declarar 10 nous imputats, entre ells l'exsecretari autonòmic d'Hisenda José Miguel Escrig i l'exdirector del Circuit del Motor Julio García.

stats