País Valencià 17/06/2019

Obren judici oral a Francisco Camps per la construcció del circuit de Fórmula 1 a València

L'Audiència de València encara no ha resolt els recursos de la Fiscalia i les acusacions

Ara
1 min
Francisco Camps després de conèixer el seu processament judicial per la construcció del circuit de Fórmula 1 de València

ValènciaLa jutge que investiga possibles irregularitats en la construcció del circuit urbà de Fórmula 1 a València ha decretat l'obertura de judici oral a l’expresident de la Generalitat Valenciana, Francisco Camps, i a la resta d'ex alts càrrecs del Consell i empresaris investigats en la causa.

La decisió de la magistrada es produeix tot i que l'Audiència de València encara no ha resolt els recursos presentats per la Fiscalia Anticorrupció i les acusacions. El ministeri públic, de fet, sol·licita l'arxivament de la investigació perquè considera que la possible malversació en la construcció del circuit urbà –una actuació que segons la jutge que instrueix el cas va suposar un cost pròxim als 89 milions d'euros entre el 2007 i el 2008– hauria prescrit, en cas de ser constitutiva de delicte.

Per la seva banda, l’Advocacia de la Generalitat demana set anys de presó i 17 d'inhabilitació absoluta per a l’expresident per un presumpte delicte de prevaricació. També acusa l'excap del Consell d'un altre delicte de tràfic d'influències, per al qual li demana 9 mesos de presó i 4 anys d'inhabilitació més per exercir qualsevol càrrec públic.

stats