País Valencià 27/09/2012

El PP proposa l'advocada Rosa María Vidal com a nova directora general de Radiotelevisió Valenciana

Els grups parlamentaris han pactat la llista de consellers de l'ens públic, a excepció de la votació de la directora general, que es resoldrà el proper dia 3 d'octubre

Acn
2 min

ValènciaEl Partit Popular ha proposat l'advocada Rosa María Vidal com a nova directora general de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) en substitució de José López Jaraba. Avui finalitzava el termini previst després que les Corts Valencianes aprovessin la nova llei que regularà l'ens per presentar els noms que conformaran el proper consell d'administració. Així i tot, no serà fins la propera setmana que, amb tota probabilitat, el nom de Vidal serà l'escollit pel Parlament per dirigir RTVV.

Els populars, amb majoria al consell d'administració de RTVV, han escollit Rosa María Vidal, de 42 anys, advocada de l'Estat en excedència i sòcia del despatx d'advocats Manuel Broseta. Vidal, que té experiència en la direcció d'empreses però no en el món periodístic o audiovisual, ha estat secretària del consell d'administració de l'autoritat portuària de Castelló i secretària substituta del tribunal econòmic administratiu de València.

Els populars també han traslladat a la resta de portaveus dels grups parlamentaris els noms dels altres candidats a formar part del consell d'administració. El PP proposa Lázaro Marín, Aránzazu Calzada, Vicente Navarro de Luján i María Estela Bernad. Tots els noms s'han presentat per registre a les Corts Valencianes en una llista de consens efectuada per tots els grups parlamentaris, a excepció de la votació del director general.

Així, el PSPV-PSOE ha proposat la periodista Xelo Miralles, primera presentadora de Canal 9, i Rosa Solbes, antiga presidenta de la Unió de Periodistes Valencianes. Compromís, de la seva banda, proposa el sociòleg Rafa Xambó –actual conseller de RTVV–, i Esquerra Unida del País Valencià, el periodista Manuel Salvador Jardí.

La comissió de control de RTVV a les Corts Valencianes es reunirà dilluns per abordar la compareixença de Vidal en compliment de la llei de RTVV. La votació dels candidats i de la nova directora serà el primer punt de l'ordre del dia del ple del 3 d'octubre.

stats