País Valencià 19/10/2016

Un jutjat investiga Carlos Fabra i el pilot de motos Álex Debón pels contractes de patrocini de l'aeroport de Castelló

Tant l'expresident de la Diputació de Castelló com l'esportista hauran de declarar en qualitat d'investigats per un presumpte cas de suborn

Efe
2 min
El pilot Álex Debón, junt al llavors president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, en una imatge de l'any 2009.

Castelló de la PlanaEl jutjat d'instrucció número 3 de Castelló de la Plana ha admès la denúncia interposada per la Fiscalia contra l'expresident de la Diputació de Castelló Carlos Fabra i el pilot de motos Álex Debón, per un presumpte delicte de suborn per les presumptes irregularitats comeses en els patrocinis de l'aeroport a l'escuderia del pilot castellonenc.

Segons un comunicat del Tribunal Superior de Justícia valencià, la causa està oberta per un presumpte delicte de suborn i investiga els diners rebuts per la mercantil del pilot en concepte de patrocini per part de l'empresa Aerocas, societat creada el 2003 per construir i gestionar l'aeroport de Castelló, i participada per la Diputació i la Generalitat Valenciana.

En la resolució notificada avui a les parts, el jutge ha resolt practicar les diligències sol·licitades pel ministeri públic en la seva denúncia, i citarà a declarar en qualitat d'investigats els dos denunciats.

Tanmateix, el jutjat ha acordat oficiar la policia judicial perquè completi la recerca realitzada per la Fiscalia i realitzi un informe sobre els diners que, segons recull la denúncia del ministeri públic, va rebre l'esportista i els imports que aquest, al seu torn, va transferir a l'expresident de la corporació provincial.

Origen del cas

El passat 14 d'octubre la Fiscalia de Castelló va confirmar que havia remès al jutjat d'instrucció número 3 de Castelló la recerca de les suposades irregularitats comeses en els contractes de patrocini d'Aerocas entre 2005 i 2011, quan Carlos Fabra era el màxim representant de l'entitat.

En el seu escrit, la Fiscalia considera que hi ha indicis de responsabilitat penal en els contractes esportius que la instal·lació aeroportuària va signar amb diversos clubs i equips esportius quan Carlos Fabra era el president d'Aerocas.

Entre 2005 i 2011, Aerocas, amb Carlos Fabra com a president i màxim representant, va signar diversos contractes de patrocini amb el Vila-real Club de Futbol, el Club Esportiu Castelló i equips de motociclisme i automobilisme.

El passat 6 d'abril, el senador de Compromís Carles Mulet va demanar que s'investigués la relació entre Carlos Fabra i el pilot de motociclisme Álex Debón, que es va beneficiar d'algun d'aquests patrocinis.

Mulet va fer aquesta petició després de conèixer-se que el jutjat de primera instància número 4 de Castelló condemnava Carlos Fabra a abonar els 360.000 euros més interessos que Debón li va prestar entre els anys 2010 i 2013.

La resolució judicial va establir que l'esportista va prestar a Fabra, que compleix actualment una condemna de 4 anys de presó per quatre delictes fiscals i ha obtingut el tercer grau penitenciari, un total de 360.000 euros a través de quatre pagaments. El senador Carles Mulet va assegurar que aquests diners són "justament el 10% del que Aerocas li va pagar al pilot".

stats