País Valencià 05/10/2021

Els carrers de València acolliran cinc manifestacions durant la celebració del Nou d'Octubre

El ministeri de l'Interior desplegarà un miler d'agents en un dispositiu semblant al del 2019

Ara
2 min
Capçalera de la manifestació de la Comissió Nou d'Octubre a València

ValènciaLa commemoració del Nou d'Octubre, dissabte vinent, inclourà la celebració de cinc manifestacions a la ciutat de València. En l'àmbit conservador, i segons la Delegació del govern espanyol al País Valencià, s'ha comunicat una marxa de la plataforma Organitzacions del Sud de la Comunitat Valenciana, que tindrà lloc de les 16.30 a les 18 h entre els carrers Vicent Miguel Carceller i Alacant; la manifestació de l'ultradretà Grup d’Acció Valencianista, entre les 17 i les 18.25 h, amb inici a la plaça d'Alfons el Magnànim i final a la plaça dels Furs; i la mobilització de l'Associació Encontre Polític Valencià, entre les 18.30 i les 20 h, amb sortida des de la plaça dels Furs i final a la plaça de Sant Llorenç.

Per la seva banda, l'esquerra independentista es manifestarà amb la Coordinadora Obrera Sindical entre les 17.30 i les 22 h, en una marxa que començarà al carrer Xàtiva i s'acabarà a la plaça d'Amèrica. Igual d'extens és l'horari amb què comptarà la històrica manifestació de la Comissió Nou d'Octubre, que discorrerà entre la plaça de Sant Agustí i la d'Alfons el Magnànim entre les 18 i les 22 h. A més, cal sumar-hi una concentració no vinculada amb la jornada reivindicativa convocada per la CGT, per denunciar "l'abús de temporalitat" a la Societat Valenciana de la Gestió Integral de Serveis d'Emergències, que es farà a la plaça de la Verge entre les 8 i les 14.30 h.

Tot i la coincidència d'alguns recorreguts, sobretot el del Grup d'Acció Valencianista amb el de les entitats progressistes de la Comissió Nou d'Octubre i el de la Coordinadora Obrera Sindical, la delegada del govern espanyol al País Valencià, Gloria Calero, s'ha compromès que les forces i cossos de la seguretat de l'Estat "garantiran que el Nou d’Octubre siga la festa de la convivència”, i ha alertat que “qualsevol intent de boicot tindrà conseqüències”. Amb aquest objectiu es desplegaran més d'un miler d'efectius policials, un dispositiu semblant al del 2019, l'últim any en què es va commemorar la festivitat abans de la pandèmia.

stats