País Valencià 03/05/2013

Fabra respon als signants de la petició d'obrir una nova investigació de l'accident del metro de València

El president de la Generalitat Valenciana escriu un comentari a la plataforma change.org per defensar que el cas està tancat judicialment amb l'arxiu de la causa

Ara
1 min

ValènciaEl president de la Generalitat Valenciana, Alberto Fabra, ha sortit al pas de les nombroses veus que li demanen obrir una nova investigació que esclareixi les causes de l'accident del metro ocorregut a València el 3 de juliol del 2006, que va causar la mort de 43 persones i va en ferir de gravetat 47 més. Fabra ha utilitzat, però, un mitjà poc habitual. El president valencià ha decidit escriure un comentari a la plataforma Change.org, que recull signatures per reobrir la causa.

Al seu comentari, Fabra torna a justificar que el seu grup parlamentari no accedeixi a reobrir la comissió d'investigació, atès que un acte judicial "va arxivar definitivament" la causa i va determinar que l'accident va tenir lloc per l'"excés de velocitat del conductor". Tot i això, el president valencià assenyala que si algú té nous indicis sobre les causes de l'accident, ha de posar-les "a disposició de la justícia".

Fabra aprofita l'escrit per traslladar també el seu suport a les famílies, que avui es tornaran a concentrar a les 19.00 hores a la plaça de la Mare de Déu de València per recordar els morts i exigir respostes, i assegura que estarà sempre disposat a "escoltar les seves peticions". A continuació reproduïm el comentari d'Alberto Fabra escrit originalment en castellà:

stats