País Valencià 22/04/2013

El jutge cita a declarar els caps de la trama Gürtel pel finançament irregular del PP valencià

Francisco Correa, Pablo Crespo i Álvaro Pérez 'el Bigotes' declararan el dia 8 de maig pels presumptes delictes fiscals de l'empresa Orange Market

Acn
2 min

ValènciaEl jutge que investiga un presumpte finançament irregular del PP valencià ha citat a declarar en qualitat d'imputats el pròxim 8 de maig els caps de les empreses de la trama Gürtel, Francisco Correa, Pablo Crespo, Álvaro Pérez 'el Bigotes' i Cándido Pérez, segons que ha informat el Tribunal Superior de Justícia (TSJ) del País Valencià.

Les declaracions es produeixen en el marc de la peça número 6 de la instrucció del cas Gürtel, que investiga un presumpte delicte fiscal de l'empresa Orange Market. Aquesta investigació ve motivada per les dues primeres peces de la instrucció, que determinen si hi va haver delicte electoral en les eleccions municipals i autonòmiques del 2007 així com en les eleccions generals del 2008.

El magistrat investiga delictes contra la hisenda pública que podrien atribuir-se a Orange Market o a algunes de les societats vinculades la companyia i que podrien derivar-se dels fets delictius a què es refereixen dues peces més, obertes en aquesta investigació. En concret, es tracta de les que fan referència als delictes de falsedat relacionats amb els comicis del 2007 i 2008.

La instrucció d'aquest cas, que rep el nom de "finançament", analitza els contractes de la Generalitat Valenciana amb empreses de la trama Gürtel per a l'organització de la visita del Papa a València, així com els contractes amb empreses del grup Correa i Orange Market.

Les investigacions s'uneixen al presumpte delicte electoral en les municipals i autonòmiques del 2007, falsedat en les generals del 2008 així com prevaricació i suborn en l'organització de Fitur entre el 2005 i el 2009. L'última de les peces que forma part del finançament investiga el contracte de Radiotelevisió Valenciana amb una empresa relacionada amb el grup Correa pel muntatge de les pantalles de vídeo i equips de so per retransmetre la visita del papa Benet XVI a València l'any 2006.

stats