País Valencià 18/06/2013

El TSJ confirma el processament de tres exconsellers valencians per adjudicar el pavelló de Fitur a la trama Gürtel

El magistrat ha rebutjat 14 recursos contra el processament dels imputats i ara haurà de decidir si obre judici oral o decreta el sobreseïment de la causa

Europa Press
2 min

ValènciaLa sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia (TSJ) valencià ha dictat un escrit en el qual confirma la decisió del magistrat instructor del 'cas Gürtel' de processar l'exvicepresident de la Generalitat Valenciana Vicente Rambla, les exconselleres de Turisme Milagrosa Martínez i Angélica Such, i l'excap de gabinet de l'Agència Valenciana de Turisme (AVT), Rafael Betoret, entre uns altres, per presumpta prevaricació en les adjudicacions a Orange Market S.L. del pavelló autonòmic en la fira Fitur entre els anys 2005 i 2009. Rambla, Such i Martínez són actualment diputats de les Corts Valencianes.

En la resolució judicial, la sala rebutja els 14 recursos d'apel·lació presentats contra l'acte de transformació de procediment –un pas processal que equival al processament– dictat pel magistrat instructor del 'cas Gürtel' en relació amb la peça tres, que és l'encarregada d'investigar les contractacions referides a Fitur. El següent pas, pel qual no existeix termini, és dictar una resolució d'obertura de judici oral o de sobreseïment de la causa si així ho considerés el jutge.

El 'cas Gürtel' valencià està format per un total de sis peces separades. A banda de la peça tercera, la primera d'elles tracta d'esclarir un presumpte delicte electoral comès pel PP en les eleccions municipals i autonòmiques de l'any 2007, mentre que la segona tracta d'un suposat delicte de falsedat documental en les eleccions espanyoles de l'any 2008.

El mes de febrer, el jutge instructor va assumir la investigació de tres peces més que anteriorment van ser obertes pel TSJ madrileny. La peça quarta té a veure amb els contractes de Radiotelevisió Valenciana i les empreses de la trama Gürtel durant la visita del papa Benet XVI, la cinquena investiga totes les contractacions del govern valencià amb les empreses del grup de Francisco Correa i la sisena tracta diversos delictes contra la Hisenda pública que podien haver comès les societat del grup Correa.

stats