País Valencià 22/05/2013

El PP rebutja que la Generalitat Valenciana es personi com a acusació particular en el cas Nóos

La majoria del PP ha votat en contra de la proposta d'Esquerra Unida del País Valencià

Ara
2 min
Ignacio Blanco mostra una documentació relativa als contractes del govern valencià amb Nóos.

ValènciaEl grup parlamentari popular a les Corts Valencianes ha rebutjat la proposició no de llei d'Esquerra Unida del País Valencià perquè el govern valencià es personi com a acusació particular en el 'cas Nóos'. La formació d'esquerres proposava que la Generalitat Valenciana no exercís tan sols l'acció civil per defensar els interessos econòmics dels valencians en cas que hi hagués algun tipus de frau en la contractació amb l'Instituto Nóos presidit per Iñaki Urdangarin.

El PP ha argumentat per defensar el seu vot en contra que l'acció penal ja serà exercida per la Fiscalia o per les acusacions particulars presents a la causa. La diputada popular, Verónica Marcos, ha defensat l'actuació del govern valencià en aquest tema i ha recordat que l'informe de l'Advocacia de la Generalitat estableix la possibilitat d'exercir l'acció civil i reservar-se la penal per més endavant; que és la decisió que fins al moment ha pres el govern valencià.

El diputat d'Esquerra Unida, Ignacio Blanco, ha assenyalat a l'inici del debat parlamentari l'absència dels seus respectius escons de l'expresident valencià Francisco Camps i l'alcaldesa de València Rita Barberá, a qui ha qualificat com els "padrins polítics" d'Urdangarin. Blanco ha vaticinat, com ja fes fa uns mesos, la futura imputació de tots dos dirigents del PP valencià.

Per a Blanco, que Camps i Barberá no estiguin imputats en el cas Nóos és únicament una qüestió de procediment. Així, el diputat d'esquerres ha dit que "si no estan ja imputats és per la seva condició d'aforats", una circumstància que obligaria al jutge José Castro a partir la causa i enviar-la al Tribunal Superior de Justícia valencià. Tot i això, Ignacio Blanco ha assenyalat que possiblement Camps i Barberá adquiriran la condició d'imputats en el futur.

stats