País Valencià 15/01/2013

Esquerra Unida lliura nova documentació al jutge dels contractes d'Over Marketing amb el govern valencià

El diputat de les Corts valencianes, Ignacio Blanco, ha ampliat la denúncia presentada al novembre sobre el presumpte finançament irregular del Partit Popular valencià

Efe
2 min

PalmaEl diputat autonòmic d'Esquerra Unida del País Valencià (EUPV), Ignacio Blanco, ha aportat avui al jutge de Palma que investiga el cas Over nous documents que, en la seva opinió, demostren que existeixen "indicis" d'un possible fiançament irregular del PP valencià a través de l'empresa de publicitat Over Marketing.

Amb la nova documentació lliurada aquest matí al jutge José Castro, el diputat d'esquerres ha ampliat la denúncia presentada el passat mes de novembre i que avalaria la seva sospita que el finançament irregular del PP balear que investiga la justícia va poder dur-se a terme "exactament igual" al País Valencià. Concretament, Blanco ha facilitat a Castro l'expedient de la campanya de promoció institucional del vot que la Generalitat Valenciana va adjudicar a Over Marketing per 700.000 euros per als comicis autonòmics de 2003.

Segons Esquerra Unida –el partit denunciant–, l'expedient manca de les factures dels mitjans de comunicació per les corresponents insercions publicitàries, un buit en la justificació que podria encobrir "un desviament de fons públics per finançar la campanya del PP", ha explicat Blanco a la porta dels Jutjats de Palma. Segons el contracte, aquesta despesa s'ha de justificar amb factures dels mitjans, i no amb factures pròpies d'Over Marketing.

En aquest sentit, ha indicat que, a més de la documentació que ha aconseguit recaptar malgrat els "molts obstacles" que ha posat el govern valencià, ha informat a l'instructor d'altres documents possiblement significatius per a la recerca als quals el seu partit no ha tingut accés.

Blanco ha citat entre aquests documents d'interès les factures de tres grans contractes entre la Generalitat Valenciana i l'empresa investigada valor de 4 milions d'euros i ha indicat que la pròpia empresa publicitària va argumentar per concórrer a un concurs que havia obtingut un encàrrec de l'administració valenciana l'any 2000 per valor de 3 milions d'euros del que no s'ha informat fins al moment.

"És informació rellevant que sabem que estarà en bones mans, perquè confiem en la via judicial i en el jutge Castro, que està demostrant ser valent, arribant fins al final caigui qui caigui", ha explicat Blanco. El diputat no ha descartat tampoc la imputació de l'actual conseller de Governació i secretari general del PP valencià, Serafín Castellano, que en la seva etapa de conseller de Sanitat va autoritzar sis contractes amb Over Marketing.

stats