País Valencià 16/01/2015

Castedo arriba als jutjats per declarar pel pla urbanístic de Rabasa entre pètals i flors dels veïns

L'exalcaldessa d'Alacant ha assegurat a les portes dels jutjats que "donarà tot tipus d'explicacions" al jutge que investiga les presumptes irregularitats urbanístiques

Efe
3 min
Dos veïns d'Alacant han fet una catifa de pètals a l'entrada de Sonia Castedo als jutjats. / MORELL / EFE

AlacantL'exalcaldessa d'Alacant Sonia Castedo, del PP, ha arribat als jutjats per "donar tot tipus d'explicacions" al jutge que investiga les presumptes irregularitats en el pla urbanístic del barri de Rabasa. Aquesta és una de les dues causes derivades del cas Brugal en les quals està imputada Castedo. La imatge curiosa s'ha produït a les portes del Palau de Justícia d'Alacant quan un veí de la ciutat ha lliurat un ram de flors a Castedo mentre que un altre home llançava pètals de rosa al seu pas.

Aquestes persones han relatat als periodistes que han vingut espontàniament per "donar suport" a l'exalcaldessa perquè creuen que ha fet "moltíssim" per la ciutat i perquè no creuen que siga una corrupta.

Castedo havia sigut citada per a declarar com a imputada per a les deu del matí, però ha entrat als jutjats a les 09.25 hores després de fer unes breus declaracions a les desenes de periodistes que li esperaven. L'exalcaldessa ha afirmat estar "tranquil·la" i ha assegurat que té intenció de declarar, "per descomptat, faltaria més", per mantindre la seua "innocència".

"Jo només pense en declarar i donar tot tipus d'explicacions, que és la meua obligació", ha incidit sense voler entrar a valorar els últims informes policials en una altra de les peces en les quals està imputada al costat del seu antecessor en el càrrec, el també popular Luis Díaz Alperi, amb l'argument que no vol opinar sobre alguna cosa que "desconeix".

Preguntada pel seu futur, ha augurat que serà "prometedor" encara que, en tot cas, "ja serà el futur de Sonia Castedo, absolutament allunyada de la vida política", ha afegit.

Ha repetit en diverses ocasions que ja no és alcaldessa ni ostenta cap càrrec públic, per la qual cosa pretén que se li tracte "com a una persona normal".

També ha comentat que segueix pensant "el mateix de sempre" i ha agregat que no creu que a la gent "li interesse ja tant" els seus assumptes.

Castedo compareix a partir de les 10.00 davant el titular del jutjat d'instrucció número 6 i jutge-degà, Juan Carlos Cerón, en presència de la Fiscalia Anticorrupció i les accions populars del PSPV-PSOE i Esquerra Unida.

A l'exalcaldessa se li atribueixen els presumptes delictes de prevaricació, suborn i tràfic d'influències pel seu paper en un pla urbanístic que preveia construir més de 13.000 habitatges en 4,2 milions de metres quadrats, en una zona d'expansió de la ciutat al costat d'un futur centre de la internacional sueca Ikea.

La del cas Rabasa és una de les dues branques del cas Brugal en la qual està imputada Castedo, ja que també està involucrada en la relativa a les presumptes irregularitats en la tramitació del Pla General d'Ordenació Urbana (PGOU), que investiga un altre jutjat, el d'instrucció número 5.

En ambdues causes, la recerca de la Policia apunta que el principal beneficiari va ser l'empresari i constructor Enrique Ortiz, sobre qui es diu que tenia una relació d'amistat amb Castedo i que també ha sigut citat com imputat el pròxim dia 30.

La suposada implicació en ambdues branques del Brugal va ser clau perquè Castedo decidira dimitir el passat 23 de desembre a través d'un missatge en la xarxa social Facebook.

Des de llavors, la popular no havia comparegut públicament en acte algun, ni tan sols en els plens municipals de renúncia o ahir de presa de possessió del seu successor, Miguel Valor, a excepció d'una entrevista en una cadena televisiva en horari de màxima audiència.

stats