País Valencià 08/06/2021

La Comissió Nou d'Octubre demana fins a 11 anys de presó per als 28 investigats per les agressions feixistes del 2017 a València

El ministeri fiscal ha sol·licitat penes d'entre 3 i 7,5 anys mentre el magistrat instructor decideix si dicta l'obertura de judici oral

Ara
2 min
Representants de les entitats que conformen la Comissió Nou d'Octubre que ha sol·licitat entre 5 i 11 anys de presó per als 28 investigats per les agressions feixistes del 2017 a València.

ValènciaLa Comissió Nou d'Octubre ha sol·licitat entre 5 i 11 anys de presó per als 28 investigats per les agressions feixistes del 2017 a València. Així ho han explicat els representants de les entitats que conformen la plataforma, personades en el cas com a acusació particular, en una conferència de premsa que han ofert aquest dimarts.

A l'espera que es confirmi la celebració del judici oral, que podria tenir lloc el segon semestre d'enguany, i després que el gener passat el magistrat que instrueix el cas dictés el processament de 28 investigats, la Comissió Nou d'Octubre ha explicat que sol·licita una condemna pels delictes de desordres públics, amenaces, danys, coaccions, lesions, coacció a l’exercici dels drets fonamentals i llibertats públiques com els de manifestació, odi i integració en grup criminal. A més, i atès que considera que hi ha les agreujants d’abús de superioritat, de discriminació ideològica i, en alguns casos, de reincidència, eleva la petició de penes a entre els 5 i els 11 anys de presó.

Les organitzacions que cada any organitzen la manifestació de la Diada del País Valencià també han sol·licitat per als acusats la pena accessòria de prohibició d’aproximació a una distància de 300 metres del domicili de les entitats que integren la plataforma, així com de les manifestacions o actes que convoquen aquestes organitzacions. Aquesta pena accessòria estaria justificada, segons les associacions, perquè hi ha "reincidència en delictes de lesions". "Els poders públics tenen l'obligació de garantir la integritat física de les persones i també dels béns immobles, així com la necessitat no només de condemnar de forma clara i dissuasiva l’exercici de la violència sinó també d’aïllar socialment els extremistes violents amb l’objectiu de protegir la democràcia i els drets fonamentals", ha emfatitzat Toni Gisbert, secretari d’Acció Cultural del País Valencià i portaveu de la Comissió Nou d’Octubre 

Gisbert ha destacat que l’escrit d’acusació de la fiscal delegada de delictes d’odi, Susana Gisbert, coincideix "àmpliament" amb el de la Comissió Nou d'Octubre, ja que el ministeri fiscal sol·licita penes per als 28 acusats d'entre 3 i 7,5 anys de presó per ser autors presumptament de delictes de desordres públics, contra els drets fonamentals i llibertats públiques, coaccions, amenaces o lesions; concorrent les agreujants d'abús de superioritat i de reincidència.

"De moment, haver aconseguit la imputació de 28 extremistes violents és ja un pas en la bona direcció. La seua condemna serà el necessari missatge de compromís de la justícia amb la democràcia i els drets, i d’absolut rebuig social de la violència", ha conclòs Gisbert.

La Comissió Nou d’Octubre està formada per les entitats Acció Cultural del País Valencià, Associació Cívica Valenciana Tirant lo Blanc, Ca Revolta, Escola Valenciana, Plataforma pel Dret a Decidir, Plataforma per la Llengua, Societat Coral El Micalet; els sindicats estudiants Bloc d’Estudiants Agermanats i A Contracorrent; els sindicats CCOO i Intersindical Valenciana; i els partits Compromís, Esquerra Republicana del País Valencià, Esquerra Unida i Podem.

stats