País Valencià 12/09/2013

Compromís, satisfet amb l'experiència de democràcia directa que ha fixat el vot de Baldoví en la llei de transparència

El diputat Joan Baldoví ha votat en contra del text, tal com li ha demanat el 70% dels participants en el projecte

Ara
2 min

ValènciaLa coalició Compromís-Equo s'ha felicitat avui per l'"èxit" que ha estat, en la seva opinió, engegar la primera experiència de democràcia directa al Parlament espanyol i que ha servit per fixar el vot del diputat Joan Baldoví sobre la llei de transparència votada aquesta tarda al Congrés dels Diputats.

En un comunicat, la coalició ha explicat que un total de 2.280 persones han deixat les seves opinions a la web www.congrestransparent.com, una iniciativa que permet que els votants "no hagin d'esperar quatre anys més per donar la seva opinió i intervenir en la presa de decisions d'un diputat", ha destacat Baldoví.

El diputat valencià ha assenyalat que Compromís-Q ha obert "un camí nou en el Congrés" amb aquesta iniciativa, demostrant "que és possible acostar les decisions a la gent, retornar-los el seu vot". "Crec que hem fet un pas qualitatiu molt important", ha sentenciat.

D'acord amb l'opinió dels ciutadans, Baldoví ha votat en contra de l'aprovació de la llei de transparència, tal com ha estat presentada aquesta tarda al Congrés. I és que el 70,23% dels ciutadans que han deixat les seves impressions a la web van contestar "no" a la pregunta "Penses que Joan Baldoví ha de votar a favor del projecte de llei encara que no arreplegue cap de les esmenes plantejades?".

Els resultats complets han estat: "Estàs a favor que el projecte de llei reconega el dret d'accés a la informació com un dret fonamental?" Sí (99,34%); "Ets partidari d'incloure els subjectes que encara estan fora del projecte de llei?" Sí (98,31%); "Estàs a favor que es regule l'activitat dels 'lobbies' a través d'aquesta o una altra llei?" Sí (98,05%); "Estàs a favor que la llei arreplegue expressament que la informació pública ha d'estar en qualsevol format que possibilite la informació, la utilització i l'ús de les dades?" Sí (98,41%).

D'altres aspectes que volia conèixer la coalició s'agrupaven en aquests altres blocs: "Estàs a favor que se suprimisca la figura del silenci administratiu negatiu, tenint l'administració que motivar i notificar les causes d'inadmissió d'una sol·licitud?" Sí (96,95%); "Estàs a favor de la proposta d'Òrgan de Transparència i Bon Govern de la Coalició Pro-Accés?" Sí (94,99%).

stats