País Valencià 19/11/2019

El conseller d'Educació valencià llegeix el llibre 'Facha' durant la intervenció d'un diputat de Vox

Vicent Marzà defensa que no s'ha de normalitzar la presència "del feixisme en els debats"

Europa Press / Ara
2 min
El conseller d'Educació, Cultura i Esport del govern valencià, Vicent Marzà, llegint el llibre 'Facha' durant la intervenció d'un diputat de Vox

ValènciaEl conseller d'Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Vicent Marzà, va seguir ahir part de la intervenció del portaveu adjunt de Vox a les Corts Valencianes, José María Llanos, llegint l'assaig 'Facha', una obra del filòsof nord-americà Jason Stanley en la qual s'analitzen els mecanismes del feixisme per arribar al poder. Amb aquesta acció, el dirigent del Bloc Nacionalista Valencià i de Compromís pretenia defensar que "al feixisme no se l'ha de normalitzar en els debats, se l'ha de combatre en tots els fronts".

"Hem d'estudiar com funciona i cridar a les coses pel seu nom. Aquest llibre és una lectura molt recomanada en els temps que corren, ja que, per a plantar-los cara, desmuntar les seues tesis i vetlar pels drets de la ciutadania en tota la seua diversitat, hem de conéixer-los en profunditat i estudiar-los. Sense deixar-los imposar els seus marcs i blanquejar les seues idees com si foren igual de vàlides que les democràtiques", ha explicat Marzà.

El conseller d'Educació, Cultura i Esport del govern valencià ha afegit que "els diputats i diputades hem de defensar sempre els més febles i posar en evidència aquells que els volen enganyar i oprimir amb mentides".

Agraïment de Jason Stanley

El gest de Vicent Marzà ha estat agraït pel mateix autor del llibre, que ha posat la fotografia del conseller llegint la seva obra com a imatge del seu perfil de Twitter. A més, ha compartit una informació periodística sobre l'actuació de Marzà i ha comentat que "això és bàsicament" pel que va escriure l'obra. De la mateixa manera, l'editorial Blackie Books, que publica a Espanya el llibre tant en català com en castellà, s'ha referit a l'acció de Marzà en les seves xarxes socials. "La promo no és pagada, però ens sembla molt ben jugat, la veritat".

stats