País Valencià 03/08/2020

El País Valencià suma 523 nous contagis i 13 brots de coronavirus

Sanitat alerta que el 36,5% dels positius es produeixen en reunions familiars i d'amics

Ara
2 min
Personal sanitari fent proves PCR a joves que van assistir a una discoteca de Santa Pola, recinte d'oci que hauria sigut l'origen d'un brot

ValènciaLa conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública de la Generalitat Valenciana ha informat aquest dilluns de la confirmació des de divendres de 523 nous positius de coronavirus, que situen el nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l'inici de la pandèmia en 13.852. La dada suposa retornar als nivells de propagació de la pandèmia del mes d'abril. Dilluns, en què també comptaven les dades del cap de setmana, es van registrar 330 positius. També és molt important l'increment de nous brots, ja que n'hi ha 13 més, que sumats als que ja hi havia registrats enfilen la xifra fins als 66.

En aquests moments al País Valencià hi ha 1.663 casos actius, 117 dels quals estan ingressats en hospitals, 12 a l'UCI. Tampoc és positiva la dada de defuncions, ja que s'ha registrat una nova mort, en concret la d'un resident en un geriàtric. Aquesta víctima eleva el nombre total de morts a 1.480.

En relació amb les residències, hi ha 16 geriàtrics amb almenys un cas positiu (+1), però la conselleria no n'ha especificat la quantitat total. Aquest dilluns s’han notificat 12 nous contagis en geriàtrics, set residents i cinc treballadors.

El 36,5% dels contagis es produeixen en reunions familiars i d'amics

La consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha fet una crida a extremar les precaucions en les reunions familiars i d'amics, ja que, des de la fi de l'estat d'alarma, el 36,5% dels brots i casos es produeixen en aquest àmbit.

"En les reunions familiars només estan exempts d'utilitzar les mascaretes els integrants d'un mateix nucli familiar convivent. Per tant, hem de continuar llavant-nos les mans, mantenint la distància interpersonal i utilitzant la mascareta sempre. Hem de fer-ho per nosaltres i pels que més volem”, ha emfatitzat Barceló.

Segons els grups d'edat, el nombre més gran de brots afecta els ciutadans d'entre 15 i 34 anys (49,2%). Als brots relacionats amb reunions familiars i d'amics els segueixen els brots associats a espais d'oci (17,6%), els relacionats amb l'àmbit laboral (15%) i amb residències de gent gran (12%).

stats