País Valencià 17/08/2020

Els ingressos hospitalaris al País Valencià creixen l'última setmana un 50%, i les persones ateses a l'UCI, un 100%

Des de divendres s'han registrat 715 nous positius i 28 brots més

Daniel Martín
2 min
Treballadors sanitaris en les instal·lacions de l'hospital La Fe de València

ValènciaLa consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló, ha informat aquest dilluns que durant l'última setmana els ingressos hospitalaris per coronavirus han crescut un 50%, de 183 a 275, i que les persones que necessiten ser ateses a l'UCI, ho han fet un 100%, de 16 a 32.

L'increment coincideix amb la detecció, des de divendres, de 715 nous positius, 493 dels quals només a la província de València. Es tracta de l'augment més important des de la fi de l’estat d’alarma, equivalent als registres dels mesos de març i abril, tot i que en aquests moments es fan moltes més proves i es produeixen molts menys ingressos hospitalaris fruit de la rebaixa en l’edat mitjana dels ciutadans contagiats. El nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l'inici de la crisi sanitària és de 17.506.

Gairebé les úniques dades positives d’aquest dilluns són que durant les últimes 24 hores no s’ha registrat cap mort, circumstància que manté la xifra de víctimes en 1.486, i que des de divendres s'han produït 522 altes hospitalàries, 21.162 des de l’inici de la crisi sanitària. Pel que fa als brots, n'hi ha 28 més, que sumen en total 221 nuclis de contagi actius, gairebé un terç només a la ciutat de València.

En relació amb les residències, n'hi ha 18 amb almenys un cas positiu, una menys que divendres, tot i que la conselleria no especifica la quantitat total en cada centre. També tenen ciutadans infectats per coronavirus dos centres de menors i quatre espais que atenen persones amb diversitat funcional (un menys). La conselleria tampoc informa de la quantitat total en cadascun. Als geriàtrics s’han registrat tres positius, dos treballadors i un resident.

El 46% dels nous ingressats en hospitals tenen entre 15 i 34 anys

Per intentar conscienciar la ciutadania de la necessitat de complir les restriccions sanitàries, especialment la més jove, Barceló ha destacat que el 46% dels nous ingressats en hospitals tenen entre 15 i 34 anys, davant del 33% que tenen entre 35 i 64 anys i l'11% que tenen més de 65 anys.

stats