País Valencià 10/08/2020

Els contagis de coronavirus es disparen al País Valencià, que suma 629 positius més

València acumula 12 dels 18 nous brots, tots petits nuclis, ja que cap supera els nou infectats

Daniel Martín
2 min
Diverses persones creuen un pas vianants a la ciutat de València

ValènciaEl ritme de contagi de coronavirus continua creixent al País Valencià i ja assoleix les xifres dels moments més àlgids de la pandèmia, tot i que amb la realització de molts més tests que als mesos de març i abril. Així ho ha confirmat avui la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, que ha informat que durant tot el cap de setmana i les primeres hores d’aquest dilluns s’han detectat 629 nous positius, 285 més que divendres. El nombre total de casos certificats amb proves PCR des de l'inici de la crisi sanitària és de 15.425. Pel que fa als brots, n'hi ha 18 més, 12 dels quals a València. Tots són petits nuclis de contagi, ja que cap supera els nou infectats.

Ara per ara al País Valencià hi ha 2.389 casos actius, 316 més que divendres, 183 persones ingressades als hospitals (+23) i 16 a l'UCI (+1). També creix lleugerament la dada de defuncions, ja que s'ha registrat un mort més, circumstància que eleva el nombre total de víctimes a 1.482. L'única xifra positiva és la de les altes registrades aquest dilluns, 353, la qual suposa 69 més que divendres.

En relació amb les residències, n'hi ha 18 amb almenys un cas positiu (+2), tot i que la conselleria no n'especifica la quantitat total en cada centre. Als geriàtrics han registrat aquest cap de setmana 10 nous positius, dos residents i vuit treballadors. També tenen ciutadans infectats de coronavirus dos centres de menors i tres espais que atenen persones amb diversitat funcional. La conselleria tampoc informa de la quantitat total en cadascun.

El 67% dels nous infectats són asimptomàtics

Aquest dilluns la conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha tornat a reclamar un comportament més prudent i responsable de la ciutadania per evitar la multiplicació dels contagis. En aquesta ocasió ho ha fet informant que el 67% de les persones infectades recentment són asimptomàtiques, una circumstància que des de la Generalitat consideren que evidencia la necessitat de complir les normes de seguretat, especialment pel que fa a la població més jove, tot i que percebi que no pateix cap problema de salut.

stats