País Valencià 22/07/2020

La Generalitat Valenciana signa amb sindicats i empresaris el primer acord del pacte de reconstrucció

El pacte pretén assolir una digitalització de l'economia més gran i el reforç dels serveis socials

Ara
2 min
Els representants del Consell, dels sindicats CCOO i UGT i de la Confederació Empresarial Valenciana després de signar el primer pacte de l'Acord per a la Recuperació del País Valencià batejat com 'Alcem-nos'

ValènciaLa Generalitat Valenciana ha signat amb els sindicats CCOO, UGT i la Confederació Empresarial Valenciana un pacte per intentar superar la crisi econòmica i social generada pel coronavirus. Es tracta del primer document de l'Acord per a la Recuperació del País Valencià, batejat com Alcem-nos, que el cap del Consell, Ximo Puig, ha definit com un "programa generacional" que ha de permetre assolir "una major digitalització [de l'economia] i el reforç dels serveis públics". Els següents acords hauran d'arribar de les negociacions que l'executiu autonòmic manté amb els diferents partits amb representació a les Corts.

El pacte conté 15 línies estratègiques i 383 actuacions amb les quals es pretén transformar la societat valenciana durant els pròxims anys. En concret, inclou els objectius d'impulsar la transformació digital i ecològica de l'estructura productiva; el desenvolupament de més instruments de finançament per al teixit empresarial; el foment del teletreball, de la conciliació laboral i de la corresponsabilitat amb visió de gènere; la potenciació de la formació professional com a eina de transformació laboral i econòmica; la consecució d'un territori més segur davant les emergències; l'enfortiment del sistema sanitari i sociosanitari; el disseny d'una administració més digital i àgil, i el reforç del parc públic d'habitatges.

L'acord també inclou altres punts com el desenvolupament de noves lleis per a l'impuls de l'economia verda i de les energies renovables; el desenvolupament de millores formatives per als treballadors i processos de reconversió industrial justa; el foment del transport públic i la mobilitat sostenible; l'augment d'ajudes del Pla Estratègic de la Indústria Valenciana; la millora de la digitalització del comerç minorista; l'aposta per un desenvolupament innovador del sector agrari, i l'establiment de l'obra pública com a sector fonamental en la recuperació econòmica.

Per a Ximo Puig, els valencians es troben "davant del major repte col·lectiu" de les últimes generacions. És per això que cap del Consell ha demanat un "esforç intensificat" i "una actitud activa", tant a treballadors com a empresaris. "L'individualisme té un límit i tots ens necessitem", ha emfatitzat Puig.

stats