País Valencià 23/05/2013

Les Corts Valencianes condemnen el boicot a l'homenatge a Estellés de l'Ajuntament de Burjassot

La mateixa declaració institucional aprovada per unanimitat mostrava també el seu rebuig a l'atac d'ahir a la seu del PP de Castelló de la Plana amb petards i pintura

Ara
1 min

ValènciaLes Corts Valencianes han expressat avui la seva condemna als "fets violents" produïts el 14 de maig a l'Ajuntament de la localitat valenciana de Burjassot durant la celebració d'un homenatge al poeta local Vicent Andrés Estellés en el 20è aniversari de la seva mort. Un grup de persones del Grup d'Acció Valencianista va interrompre la lectura poètica amb insults i amenaces al crit de "som valencians, mai catalans; llengua valenciana, mai catalana".

El plenari d'avui ha començat amb la lectura d'una declaració institucional signada pels quatre grups parlamentaris que ha llegit el secretari primer de la mesa del Parlament, Antonio Clemente. Aquest text també ha aprofitat per condemnar l'atac produït ahir a la seu del PP de Castelló de la Plana, que va ocasionar desperfectes a la façana i a l'interior del local per l'explosió de diversos petards. També van fer pintades a l'exterior.

"Sabedores dels fets violents produïts el dimarts dia 14 a l'Ajuntament de la ciutat de Burjassot durant la celebració d'un acte cultural de l'Any d'Estellés, del Consell Valencià de Cultura, i de l'atemptat a la seu del Partit Popular a la ciutat de Castelló, les Corts Valencianes condemnen estos fets i tots els que signifiquen un risc per a la seguretat de les persones o que puguen contenir insults o agressions a persones o institucions", assenyala la declaració institucional.

stats