País Valencià 13/06/2018

La Creu Roja dona el vistiplau a l'espai ofert al port de València per rebre els migrants de l''Aquarius'

Un cop estiguin filiats i atesos, seran redirigits en autobusos "a unes zones més habitables"

Efe
2 min
Les ONG Creu Roja, Acnur, CEAR o Càritas, entre d'altres, preparen l'arribada al port de València dels 629 immigrants del vaixell Aquarius amb la presència de la vicepresidenta del Consell, Mónica Oltra

ValènciaCreu Roja Espanyola considera que l'antiga base de l'equip suís de vela Alinghi al port de València compleix les condicions per acollir els 629 migrants que viatgen en el vaixell 'Aquarius' rumb a la ciutat. Així ho ha assegurat aquest matí Santiago Bayarri, cap d'operacions de Creu Roja, després de visitar amb altres membres de l'organització humanitària les instal·lacions. També ha assenyalat que l'immoble necessitaria disposar de més lavabos, ja que en aquest moment només en té tres.

Bayarri ha explicat que estan buscant espais a prop del port que compleixin "els requisits per poder atendre dignament les persones quan arribin" a València. Segons ha remarcat, estan revisant la base de l'equip suís per veure si la seva estructura reuneix una sèrie de condicions, ja que "ha de tenir higiene i sales de descans i ha de permetre'ls estar tranquils i que comencin a trobar-se com a casa".

"Estem veient les condicions que compleix aquesta instal·lació i a partir d'ara, amb el pla, indicarem un seguit de modificacions i de canvis en aquesta estructura tan diàfana perquè pugui complir les necessitats que tenim", ha afirmat el cap d'operacions de Creu Roja.

Santiago Bayarri ha remarcat que la base logística té "uns espais enormes i sempre es pot fragmentar i canalitzar tot el personal per complir aquestes condicions, tant les policials, ja que [els migrants] hauran de filiar-se perquè estan entrant a Espanya, com les sanitàries i de detecció de necessitats".

Segons el cap d'operacions de Creu Roja, els vaixells possiblement atracaran al moll que es troba davant de l'Alinghi, on ho fan els vaixells de l'Armada quan hi ha una regata important, i des d'allà els migrants seran traslladats en autocars pel vial interior fins a la nau, on començarà l'atenció de Creu Roja.

Protocol d'actuació

A l'antiga seu de l'Alinghi se'ls rebrà, se'ls prendrà les dades i es comprovarà les necessitats que tenen, ha dit Bayarri, que ha afegit que se'ls lliurarà uns 'kits' d'alimentació, higiene i roba. Un cop estiguin filiats i atesos, se'ls anirà redirigint en autobusos "a unes zones més habitables i on s'estaran el temps que sigui necessari fins que siguin reubicats". Totes les dones embarassades aniran directament a un centre hospitalari, els menors aniran a un altre lloc i els adults, homes i dones, seran albergats en algun dels tres espais determinats, que no ha concretat.

stats