Descartat l'origen delictiu de l'incendi que va calcinar un edifici a València

El foc podria haver començat per un curtcircuit en el mecanisme d'un tendal motoritzat

ARA
1 min
Els bombers treballen als edificis sinistrats al fulminant incendi d'aquest dijous a València.

ValènciaEl titular del jutjat d'instrucció número 9 de València ha acordat aquest divendres l'arxiu de la investigació de l'incendi declarat el passat 22 de febrer en un edifici de dos blocs residencials del barri de Campanar, en el qual van morir deu persones i 15 més van resultar ferides. El magistrat ha adoptat aquesta decisió després de rebre un informe policial que descarta l'origen "criminal o delictiu” del foc.

La resolució judicial, que pot ser recorreguda, també autoritza l'accés a l'edifici sinistrat dels pèrits de les companyies asseguradores, que, això sí, hauran d'estar acompanyats d'agents de la Policia Científica.

La setmana passada, l'informe preliminar de la Policia Científica ja va determinar que el foc podria haver començat per un curtcircuit en el mecanisme d'un tendal motoritzat a l'apartament 86.

Pel que fa a la ràpida propagació de les flames, hauria estat ocasionada per la façana ventilada i el revestiment de material combustible. En aquest sentit, l'alcaldessa de València, María José Catalá, va anunciar que el consistori i el Col·legi d'Arquitectes de la ciutat estudiaran l'existència d'edificis amb materials semblants als de l'immoble calcinat al barri de Campanar. 

stats