País Valencià 02/04/2019

Detingut el cunyat de Rita Barberá en una operació sobre la gestió del PP a l'Ajuntament de València

S'investiga el presumpte cobrament de comissions a empresaris que rebien adjudicacions

Efe
2 min
L'advocat José María Corbín, cunyat de Rita Barberá, abans del registre del seu despatx amb motiu de la seva detenció en una operació sobre la gestió del Partit Popular a l'Ajuntament de València

ValènciaL'advocat José María Corbín, cunyat de la que va ser alcaldessa de València Rita Barberá, morta el 2016, ha sigut detingut aquest dimarts en l'operació que desenvolupa la unitat central operativa (UCO) de la Guàrdia Civil relacionada amb l'etapa de govern del Partit Popular a l'ajuntament d'aquesta ciutat i les activitats del despatx d'advocats de Corbín. S'investiga el lletrat per haver cobrat, suposadament, comissions a empresaris que resultaven adjudicataris d'obra pública a la capital valenciana.

L'operació la dirigeix la Fiscalia Anticorrupció des de primera hora del matí amb diversos escorcolls d'immobles i despatxos professionals a València vinculats a Corbín, cunyat de Barberá i advocat de l'exsecretària del grup popular a l'ajuntament de la capital Mari Carmen García-Fuster, processada en el cas Imelsa.

El delegat del govern espanyol al País Valencià, Juan Carlos Fulgencio, ha confirmat que l'operació s'ha iniciat arran d'unes "denúncies que va rebre en el seu moment la Fiscalia Anticorrupció i s'ha ordenat a la unitat de crim organitzat de la Guàrdia Civil que es detinguin diverses persones i es practiquin diversos escorcolls, tant en algun despatx d'advocats com en altres seus".

Dos agents de la UCO han sortit aquesta tarda de l'habitatge de José María Corbín amb almenys una maleta amb rodes i un portafoli després de diverses hores de registre. Uns minuts després, cap a les 17.15 hores, un vehicle ha sortit del garatge de l'immoble situat al carrer Arts Gràfiques de València enmig d'un cordó de seguretat de la Guàrdia Civil, sense que de moment es conegui si Corbín, detingut aquest dimarts al costat de diverses persones més, anava dins d'ell.

Fonts de la investigació han assenyalat a Efe que l'escorcoll en el domicili s'ha allargat més del que s'havia previst perquè els agents s'havien trobat amb més documentació de l'esperada.

Cobrament de comissions a empresaris que rebien adjudicacions

Corbín ha estat detingut per agents de la UCO de la Guàrdia Civil per haver cobrat, suposadament, comissions a empresaris que resultaven adjudicataris d'obra pública a la capital valenciana. Els agents de la UCO han escorcollat el despatx de l'advocat i una altra desena d'empreses implicades en aquesta presumpta trama de corrupció relacionada amb el cobrament de comissions a canvi d'obra pública i en la qual Corbín, segons les fonts consultades, tenia el paper de mediador.

stats