País Valencià 19/12/2018

Eduardo Zaplana, ingressat a l'Hospital La Fe de València per una baixada de defenses

L'expresident és a la presó per presumptes delictes de blanqueig, malversació i prevaricació

Europa Press
1 min
L'expresident de la Generalitat Valenciana, Eduardo Zaplana, durant l'escorcoll del seu xalet a Benidorm

ValènciaL'expresident de la Generalitat valenciana, Eduardo Zaplana, ha estat traslladat des de la presó de Picassent (l'Horta) a l'Hospital La Fe de València –el centre on es tracta de la leucèmia que pateix– a causa d'un empitjorament del seu estat, segons han informat a Europa Press fonts pròximes al també exministre. Aquest ingrés es deu a una baixada de defenses, segons les mateixes fonts que han assenyalat que porta diversos dies a l'hospital.

Zaplana és a la presó de Picassent des de finals de maig, quan la titular del jutjat d'instrucció número 8 de València va acordar el seu ingrés en presó provisional, comunicat i sense fiança en el marc de l'Operació Erm, per la qual va ser detingut per presumptes delictes de blanqueig de capitals, malversació i prevaricació.

La defensa d'Eduardo Zaplana ja ha interposat diversos recursos de reforma contra la interlocutòria de presó de la jutgessa en els qual al·lega que la mesura és "innecessària i desproporcionada" perquè, al seu entendre, no hi ha "cap risc objectiu de destrucció de proves" ni de fugida, i, a més, al·lega "la greu malaltia" que fa anys que pateix i que requereix cures "contínues i diàries".

stats