Crisi al Botànic
País Valencià 30/06/2022

Emocionat relleu de Mónica Oltra en un acte amb tot el govern valencià a excepció de Ximo Puig

La ja exvicepresidenta del Consell ha evitat fer declaracions i no s'ha dirigit als assistents ni als mitjans de comunicació

Ara
1 min
La vicepresidenta del govern valencià i consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, rep la cartera de mans de la seva predecessora en el càrrec, Mónica Oltra.

ValènciaAmb un Palau dels Català de Valeriola –seu de la vicepresidència del govern valencià– a vessar, i amb la presència de gairebé tots els membres de l'executiu autonòmic a excepció de la consellera d'Agricultura –que és a Lisboa en una cimera de les Nacions Unides– i del cap del Consell, Ximo Puig –que aquesta tarda no tenia cap acte–, Mónica Oltra s'ha acomiadat del govern valencià i ha cedit el seu lloc a Aitana Mas.

L'acte ha estat carregat d'emoció i Oltra no ha pogut evitar les llàgrimes mentre agraïa el llarg aplaudiment que ha rebut per part dels assistents, entre els quals hi havia nombrosos representants d'entitats socials.

La nova vicepresidenta, consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives i portaveu de l'executiu, ha assegurat que no és la "substituta" d'Oltra, atès que ha defensat que aquesta és "insubstituïble". "Soc una dona que ha pogut aprendre de la política a través de tu", ha afegit.

Per la seva banda, Oltra, que ha hagut de dimitir arran de la seva imputació en el cas que investiga el possible encobriment de la Generalitat de l'abús a una menor tutelada per part del seu exmarit, Luis Eduardo Ramírez, s'ha limitat a fer el simbòlic traspàs de carteres entre les dues dirigents i ha abandonat l'edifici acompanyada dels seus familiars sense dirigir cap paraula als assistents, tampoc als mitjans de comunicació.

stats