País Valencià 20/02/2013

L'empresa organitzadora del FIB presenta concurs de creditors però garanteix la celebració del festival

La situació econòmica de Maraworld s'ha vist afectada per la de la seva empresa matriu, que va engegar un procés similar al concurs de creditors al mes de setembre

Efe
2 min
Arctic Monkeys el 2011 a Benicàssim / ACN

CastellóLa companyia organitzadora del Festival Internacional de Benicàssim (FIB), Maraworld, ha presentat en els jutjats mercantils de Madrid un concurs "voluntari" de creditors, segons han informat avui a EFE fonts empresarials. Tot i la delicada situació econòmica de l'empresa, les mateixes fonts han assegurat que la pròxima edició del FIB es celebrarà aquest estiu.

El festival paral·lel Costa de Fuego, també organitzat per Maraworld a Benicàssim, és encara una incògnita i dependrà de com es desenvolupin els esdeveniments derivats del concurs de creditors. Segons fonts de Maraworld, aquest procés no posa en dubte la viabilitat ni d'aquesta empresa ni del FIB, i segons l'empresa la celebració del festival està "absolutament garantida".

Maraworld ha presentat un pla de pagament a proveïdors "viable" que ja ha estat acceptat per un nombre "significatiu" de proveïdors. L'empresa espera que en breu la resta de proveïdors afectats per la seva situació accepti aquest pla de pagaments, segons han explicat les mateixes fonts. La majoria de proveïdors de Maraworld són de Benicàssim i d'altres municipis de la província de Castelló, encara que també hi ha d'altres llocs d'Espanya.

La situació econòmica de Maraworld s'ha vist afectada per la de la seva empresa matriu, Music Festivals PLC, que va iniciar un procés similar al concurs de creditors al Regne Unit el passat setembre. Music Festivals PLC suspendre la seva cotització en el mercat de valors secundari del Regne Unit i l'empresa va iniciar un procés de "inadministration".

Vince Power, director del FIB i del Costa de Fuego, era l'administrador de Music Festivals PLC, amb un percentatge de les accions de l'empresa dins de la qual està Maraworld des que li la va comprar a finals de 2009 als germans Morán. Power continuarà al capdavant del FIB, segons han assenyalat fonts de Maraworld.

El FIB, segons fonts de Maraworld, està generant ingressos des del 14 de juliol de 2012, mentre es celebrava la passada edició, quan ja es van posar a la venda els abonaments per al 2013. El festival ha confirmat fins ara tres caps de cartell Queens of the Stone Age, Arctic Monkeys i The Killers, i ha anunciat que encara queda per confirmar un altre grup important cap de cartell.

A més, la setmana que ve es faran públiques noves actuacions, que se sumaran a artistes ja confirmats com Dizzee Rascal, Azealia Banks, The Courteeners, Hurts, Kaiser Chiefs, Jake Bugg o Palma Violets, entre d'altres.

stats