País Valencià 07/06/2019

L'esquerra valenciana espera tancar l'acord de govern dilluns vinent "siga com siga"

El ple d'investidura que hauria d'elegir Ximo Puig està previst per al dimecres 12 de juny

Europa Press
2 min
Els representants del PSPV, Compromís, i Unides Podem-Esquerra Unida a la seu dels socialistes abans de la reunió per reeditar el govern progressista al País Valencià

ValènciaEl PSPV, Compromís i Unides Podem - Esquerra Unida confien que la reunió d'aquest divendres hagi suposat un "punt de no-retorn" a partir del qual esperen "continuar avançant" sense "fer passos arrere" perquè, "siga com siga", l'acord de govern estigui tancat dilluns, dos dies abans de la celebració del ple d'investidura previst per dimecres, per al qual l'actual cap del Consell i líder socialista, Ximo Puig, és l'únic candidat.

"La idea és continuar avui amb el qui [les persones que formin part del govern], avançar en el com i tancar el màxim possible [de temes] perquè dilluns al matí estiga tot ben tancat i pactat", ha assenyalat la coportaveu de Compromís, Àgueda Micó, en declaracions als mitjans de comunicació abans de l'inici de la reunió. Micó ha comparegut al costat del secretari general de Podem, Antonio Estañ, i el portaveu socialista, Manolo Mata, que ha defensat que "el calendari continua com estava previst" i ha explicat que "els queda una reunió important hui i una altra diumenge".

Per part seva banda, Estañ ha remarcat que, tot i que és "cert que s'està avançant", caldria accelerar "molt més" per poder perfilar "algunes qüestions fonamentals de l'acord programàtic". El líder de Podem ha citat àmbits com el dret d'habitatge i la creació d'una empresa pública que asseguri una energia neta i que "no talli el subministrament a ningú", a més de continuar amb la "desprivatització" d'àrees com la sanitat i l'educació. "Ja és hora d'anar tancant qüestions bàsiques per poder garantir el suport a la investidura de Ximo Puig", ha emfatitzat Estañ. En aquest sentit, Micó ha remarcat que "la intenció és tancar avui tot el que es puga de l'acord programàtic i centrar-se en l'estructura institucional, que és el que ens queda per avançar en l'acord del govern".

"Sense noms fins a la setmana que ve"

Per la seva banda, i al ser preguntat pels noms del futur Consell, Mata ha afirmat: "Ni tenim noms ni tindrem noms fins a la setmana que ve, probablement, ni tindrem noms de conselleries" perquè "és una tasca complicada". "Hem d'assumir el que hem fet bé en aquests quatre anys, reforçar-ho i assumir nous reptes que venen. Això ha d'encaixar-se en una estructura administrativa que és complicada", ha emfatitzat.

stats