País Valencià 19/06/2013

Esquerra Unida sol·licita la creació d'una comissió d'investigació sobre la visita del papa a València

El portaveu adjunt Ignacio Blanco vol que una comissió parlamentària a les Corts Valencianes aclareixi el cost real de la visita de Benet XVI a València l'any 2006

Europa Press
1 min
Ignacio Blanco vol investigar els comptes e la visita de Benet XVI a València.

ValènciaEl portaveu adjunt d'Esquerra Unida del País Valencià a les Corts Valencianes, Ignacio Blanco, ha registrat aquest dimecres una proposta de comissió d'investigació sobre les "massives irregularitats" en la gestió dels fons públics invertits en la visita del papa Benet XVI a València el 2006, segons ha indicat la formació d'esquerres en un comunicat.

Blanco ha demanat que es "depurin responsabilitats polítiques" perquè un "presumpte grup de delinqüents organitzats" va aprofitar la visita del papa per "robar i guanyar diners" a costa de l'erari públic. "De tots els viatges del pontífex, l'únic que ha acabat als tribunals és el que van organitzar Francisco Camps, Juan Cotino i Agustín García Gascó", ha afegit el portaveu adjunt d'EUPV.

El diputat ha afegit que l'objectiu d'aquesta comissió parlamentària és aclarir "quant s'ha gastat exactament en la visita del papa, perquè fins ara les xifres ballen al voltant dels 15 milions d'euros". El diputat ha recordat que la Fundació Va Trobada Mundial de les Famílies, creada per la Generalitat Valenciana, la Diputació de València, l'Ajuntament i l'arquebisbat per organitzar la visita de Benet XVI, encara no s'ha pogut liquidar "pel forat de més de 4 milions d'euros que arrossega".

Blanco ha apuntat que el Consell "es nega" a donar informació detallada dels comptes d'aquesta Fundació adduint que és privada, a pesar que són les tres administracions públiques les que "posaven la pasta". Blanco considera que "aquesta és una de les qüestions que haurien d'aclarir-se en la comissió d'investigació".

stats