País Valencià 21/01/2019

Un jutjat cita a declarar Eusebio Monzó, l'únic regidor del PP de València que quedava per imputar

El dirigent conservador haurà de declarar pels patrocinis de l'aeroport de Castelló

Ara
1 min
Eusebio Monzó declararà demà en qualitat d'imputat. / @EusebioMonzo

ValènciaEl portaveu del Partit Popular a l'Ajuntament de València, Eusebio Monzó, haurà de declarar com a imputat el pròxim 14 de març al jutjat d'instrucció número 3 de Castelló, que investiga els patrocinis de l'aeroport de la capital de la Plana. Monzó era fins ara l'únic regidor dels 10 del grup municipal del Partit Popular a l'Ajuntament de València que no estava imputat en cap investigació judicial, ja que els altres nou regidors del grup municipal estan investigats en el cas Taula.

El regidor conservador ha estat cridat a declarar juntament amb altres exmembres del consell d'administració de l'aeroport de Castelló (Aerocas), entre els quals també figuren els exvicepresidents del govern valencià Gerardo Camps i Vicente Rambla, així com l'exconseller d'Hisenda José Manuel Vela. Monzó era membre del consell d'administració en virtut del seu càrrec de director general d'Economia de la Generalitat Valenciana, que va ocupar entre el 2009 i el 2011.

La investigació judicial està analitzant els pagaments que va fer Aerocas quan l'expresident de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, era el president del consell d'administració, entre els quals el patrocini del pilot Álex Debón durant el 2009 i el 2010 que va ascendir fins als 3,6 milions d'euros. S'investiga si es van cometre irregularitats que podrien ser constitutives de suborn, motiu pel qual Carlos Fabra ja va declarar com a imputat a principis del 2017.

Després de saber-se la notícia, Eusebio Monzó, en declaracions al diari 'El Mundo', ha assegurat que té la consciència "molt tranquil·la" i ha defensat que tota la seva actuació a Aerocas va estar presidida per la seva vocació de servei públic.

El calendari judicial, al qual ha tingut accés l'agència Efe, preveu que les declaracions tinguin lloc entre el 22 i 25 de febrer, i el 14, 15 i 22 de març.

stats