País Valencià 02/02/2016

Una exassessora del PP de València diu que no va donar els 1.000 euros al partit perquè sabia que era blanqueig

Europa Press / Ara
2 min
Francisco Camps, Alfonso Rus i Rita Barberà es donen la mà al ple de les Corts Valencianes en què el president Alberto Fabra va explicar el seu pla d'ajust. / MANUEL BRUQUE / EFE

ValènciaL'exassessora del Partit Popular a l'Ajuntament de València Arantxa Martí ha assegurat aquest dimarts que es va negar a donar 1.000 euros al partit com li van demanar perquè "era blanqueig clarament i un tema tèrbol", raó per la qual va decidir no fer aquesta donació amb la qual, presumptament, el partit finançava la campanya electoral. Així ho ha manifestat aquest dimarts als mitjans a les portes de la Comandància de la Guàrdia Civil de Patraix, on ha declarat com a testimoni en el marc de l'operació Taula.

Martí, que va ser assessora de l'exvicealcalde Alfonso Grau, ha explicat que ha arribat com a testimoni i ha sortit de declarar amb la mateixa condició, ja que es va negar a participar en les presumptes donacions que regidors i assessors feien per al finançament del PP. A diferència de Martí, tots els regidors i assessors que sí que van fer la donació han estat imputats pel jutjat que instrueix el cas. Així, ha comentat que no va participar perquè no li "va agradar el tema" perquè "era blanqueig clarament i els donaven instruccions per a això".

Preguntada per si no va seguir treballant amb els populars per temor a represàlies, ha respost que "no esperava seguir en qualsevol cas, però era un tema tèrbol" i no va voler-hi "col·laborar". "Era un tema de no participar en el delicte, vaig fer el que em va dictar la consciència", ha manifestat.

En aquestes dependències de la Guàrdia Civil s'han personat també per prestar declaració l'exedil d'Educació Emilio del Toro, qui ha assegurat que aquesta operació l'ha enxampat fora de València, ha dit desconèixer el motiu pel qual està citat com a imputat –'investigat', des de l'entrada en vigor de la nova llei d'enjudiciament criminal– i ha evitat dir si li havien demanat els 1.000 euros.

La branca de la Diputació

Així mateix, per la caserna de l'institut armat també han passat arquitectes citats per declarar per la construcció per part de la Diputació de València de camps de futbol de gespa artificial, que està sota recerca. Un d'ells ha atès els mitjans per assegurar que solament es dedicaven a dir "si el control de qualitat del bot de la pilota era l'adequat o no" i ha justificat que per la seva banda no hi havia "cap interès" en aquest cas.

Aquests tècnics, que van dirigir les obres dels camps de futbol de Xella i Navarrés, desconeixen si les constructores tenien interessos en aquests projectes però ells neguen que cobressin suborns i lamenten que aquest cas "afecti gent que no hi té res a veure", segons la declaració del que ha parlat als mitjans.

stats