País Valencià 11/09/2019

El govern valencià demana set anys de presó per a un exdirector de RTVV pels pagaments a José Luis Moreno

El sindicat CGT reclama estendre la imputació al famós ventríloc i empresari madrileny

Ara
1 min
José Luis Moreno / MEDIASET

ValènciaL’Advocacia de la Generalitat Valenciana i Compromís han sol·licitat 7 anys de presó i 17 d'inhabilitació per a l'exdirector general de Ràdio Televisió Valenciana (RTVV) José López Jaraba, a qui acusen de malversació, prevaricació i falsedat documental pel pagament d’1,8 milions d’euros a la productora Alba Adriática, propietat del productor i ventríloc José Luis Moreno. Una imputació que el sindicat CGT, que eleva la petició per a Jaraba a vuit anys de presó i 20 d’inhabilitació, també demana estendre a Moreno.

Els fets investigats es van produir l'any 2008 quan la productora de Moreno va contraure un deute amb RTVV d'1,8 milions d'euros arran de la venda a altres canals dels drets d'emissió del programa 'Planta 25', coproduït per la cadena pública valenciana i Alba Adriática. Per compensar aquest deute, Moreno va lliurar un altre espai a RTVV, un programa d'entrevistes i actuacions anomenat 'De un tiempo a esta parte'.

La legalitat de l'operació ha sigut posada en dubte pel magistrat Juan Luis de la Rúa Navarro, que instrueix el cas, i que ha reconegut l’existència d’indicis racionals per imputar Jaraba atès que Moreno i Jaraba van valorar en 1,8 milions d’euros el cost 'De un tiempo a esta parte' quan segons la Sindicatura de Comptes el seu cost real era de 400.000.

La polèmica gestió de López Jaraba, ara judicialitzada, se suma a la dels diferents exdirectors generals de RTVV durant els anys de govern del Partit Popular que va provocar l’acumulació per part de la cadena d’un deute de 1.300 milions amb què el Consell presidit pel conservador Alberto Fabra va justificar l'aprovació d'un ERO que finalment culminaria amb el tancament de l’ens públic el 29 de novembre del 2013.

stats