País Valencià 29/11/2016

Els extreballadors de RTVV commemoren el tercer aniversari de l'apagada exigint la recuperació dels seus drets laborals

Els exempleats acusen l'actual govern valencià, que no s'atreveix a posar data per l'inici de les emissions, de "perpetuar la injustícia" comesa pel PP

Acn
2 min
Els extreballadors de RTVV han lamentat haver de commemorar el tercer aniversari del tancament atès que pensaven que el servei públic ja estaria restablert.

ValènciaL'ex comitè d’empresa de Radiotelevisió Valenciana (RTVV) s'ha manifestat aquest dimarts a València per reclamar al govern de Ximo Puig repari els seus drets laborals a través d'una solució negociada. Coincidint amb el tercer aniversari del tancament de les emissions, els extreballadors han sortit des de la plaça de l'Ajuntament de València amb una manifestació que sota el lema 'RTVV: qui no repara drets, consolida injustícies' ha finalitzat davant la seu del govern valencià, on es concentren cada divendres des de fa tres anys.

Allà, a les 12:19 hores, coincidint amb el moment en que es van tallar les emissions, han guardat un minut de silenci. L'acte ha conclòs amb la lectura d'un manifest. Durant la manifestació, els extreballadors han estat acompanyats dels principals representants dels sindicats que formen part del comitè d’empresa: Comissions Obreres (CC.OO) del País Valencià, Intersindical Valenciana, Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), Unió Sindical Obrera (USO), Unió General de Treballadors (UGT) del País Valencià i la Confederació General del Treball (CGT) del País Valencià .

Moments abans de la manifestació, el president del comitè d'empresa de l'extinta RTVV, Albert Vicent, ha dit als mitjans que aquesta és una jornada que els extreballadors no hagueren volgut commemorar mai perquè després de tres anys confiaven que el servei estigués restablert i els treballadors reubicats, "tal i com són les promeses que ens van fer".

Sobre el futur de la radiotelevisió valenciana ha augurat que és "prou tèrbol" perquè no hi ha seguretat jurídica ni confia que del judici contra l'ERO que es farà a l’Audiència Nacional surti una empresa sanejada.

"Si el govern valencià no fa una maniobra de diàleg es posarà en perill el que s'ha fet fins ara i el que es pugui fer en el futur", ha assenyalat Vicent. El president del comitè d’empresa ha manifestat que els extreballadors han presentat dues propostes diferents "sostenibles i adaptades a allò que se’ns demanava" i s’ha mostrat partidari d'arribar a un acord judicial que inclogui dins d'aquesta legislatura que la part de servei públic de la nova RTVV la realitzin els extreballadors i establir un marc legal que duri tres anys.

"El balanç fins ara són dos lleis, 230 milions d’euros gastats, zero minuts de ràdio, zero minuts de televisió i zero treballadors contractats ", ha conclòs Vicent.

stats